Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Позорно! Зам. главен прокурор Галина Тонева пази енергийната мафия!!!

Висшият магистрат Тонева прекратява незаконно 12 дела за страхотни далавери!!!

Галина Тонева

Галина Тонева

Журналистическо разследване установи, че заместник – главният прокурор Галина Тонева през годините е бранила с всички сили интересите на енергийната мафия. В разгара на народното недоволство и масови безредици заради ненормално високите сметки за ток и позорната бедност в България стана ясно, че тя е разпънала огромен чадър над монополистите и е прикрила цели ДВАНАДЕСЕТ ДЕЛА за ужасяващи далавери в сектора.

Това обаче са първоначалните данни и всъщност може да се окаже, че цифрата е много по – голяма. Голямата част от тези дела са срещу НЕК, но има и срещу ДКЕВР, БЕХ, МИЕТ, Мини „Марица – изток” и „Марица – изток ІІ”. Запознати обясняват, че на практика делата буквално са СМАЧКАНИ и изхвърлени в кошчето, а това е станало като завера в грандиозна корупционна схема, в която са замесени още трима прокурори – Христо Граматиков, Георги Тафров и Стойчо Ненков.

Шефът на антикорупционната комисия към народното събрание Яне Янев заяви, че България е ощетена със стотици милиони евра и има солидни доказателства за раздаване на огромни подкупи. Най – страшно от всичко е, че тези дела не са образувани заради жалби на беззащитните граждани, а по сигнали на ДАНС, МВР и Временната анкетна комисия към 41 –о народно събрание.

Развитието на действията е повече от интересно. На 4 май 2010 година, тогавашният заместник – главен прокурор Галина Тонева издава, меко казано, странна заповед. Чрез нея тя нарежда на скромният дотогава прокурор Граматиков да проведе контрол върху разследването на тези дванадесет дела. Освен това тя пуска заповед и към началниците на Градска прокуратура в София и окръжните прокурори в Стара Загора и Пловдив, да предоставят „спешна информация по делата”,  да впрегнат в работа служителите на МВР и ДАНС и за всичко да докладват на нея.

От последвалите действия обаче става ясно, че замесените прокурори съвсем не са имали намерение да громят енергийната мафия. Тук се осъществява първото нарушение на родните закони, защото Тонева надвишава правата си и се изявява като Главен прокурор, като издава заповедта върху бланка на главния прокурор и с правомощия, които има само той. Справка показва, че тогавашният главен прокурор Борис Велчев не е отсъствал от работа, нито пък е дал пълномощно на някой от заместниците си да се разписва от негово име.

Енергийна мафия

Енергийна мафия

Още повече, че Тонева съвсем не отговаря за този отдел, в който по някакво странно стечение на обстоятелствата служи Граматиков. Казано на обикновен език – тя не е имала право да му възлага каквито и да било задачи. Освен това, според закона прокурорите по дадено дело трябва да бъдат избирани на случаен принцип с компютър. А тук всичките 12 дела са поверени на един единствен обвинител. В крайна сметка вече се досещате какво е направил Христо Граматиков – ами просто е прекратил тези дела. Само един от примерите е разследване срещу НЕК, за умишлена безстопанственост при износа на електричество.

Най – интересното тепърва следва. Материалите по делото са събрани в точно 35 тома, а само експертизата надхвърля 700 страници. Стойчо Ненков обаче само за 4 дни успява да „изчете“ и осмисли всичко, след което прекратява досъдебното производство, а колегата му Граматиков за 7 или 8 дни. На всички е повече от ясно, че прокурорите въобще не са си и направили труда да четат делото. Не се притесняват, че сега ги разследват, защото са изпълнявали писмена заповед на шефката си зам. главен прокурор Галина Тонева.

Предстои Галина Тонева също да бъде включена в списъка на разследваните. Към момента все още не се знае на кого се е подчинявала и чии заповеди всъщност е изпълнявала. Казано с други думи – още никой не знае, кой е дърпа конците на енергийната мафия у нас.

Какво ще стане и какъв ще бъде финалът на сагата с енергийната мафия у нас тепърва предстои да видим. Лошото обаче е, че хората отдавна изнемогват, а държавата е разграбена и всякакви шайки безчинстват на воля, колят и крадат. А полиция, прокуратура, съд и политиците се возят в служебните автомобили за сметка на народа и си затварят очите пред произвола.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

4 кометара за Позорно! Зам. главен прокурор Галина Тонева пази енергийната мафия!!!

 1. antonio Отговор

  20.02.2013 в 15:29

  na besiloto!!!

 2. Temid Отговор

  01.03.2016 в 17:13

  Е, на това му се вика прокурорски чадър, а после нека разправят, че системата не била гнила. На пангара!

 3. Мечо Пуф Отговор

  03.03.2016 в 20:53

  Само БУНТ – мирен и всенароден може да възроди България. НЕ за нов оовчар-стойкар-пожарникар, а за ПОЛИТИЧЕСКИ ПРАВА сами да решаваме нещата, когато, избраните да ни служат, ни предават – във всички власти, вкл. „четвъртата” Инструменти на свободата и как се вземат. Стига само ревли! Вземи свободата си!

 4. Христо Отговор

  03.03.2017 в 11:04

  Ех Мечо Пуф,бунт мирен и всенароден.И тия,които ограбиха България,ще се разплачат,ще си посипщт главата с пепел и ще върнат откраднатото.Големите акули-САЩ,Япония,Германия,Франция,Русия,великата Британия,Китай,ще си отстъпят част от пазарите,та да си възродим икономиката и да почнем да печелим пари и за подобряване на живота на българите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *