Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Позор! Вижте как доц. Йорданка Бибина се подигра безнаказано с историята на България!

Бибина и Джамбазки

Нова книга за историята на България твърди, че турско робство у нас не е имало и досегашната представа била абсолютно нереална и лъжовна. Това твърди авторът и съставител на скандалното и противобългарско издание д. Йорданка Бибина.

В студиото на телевизия Нова тя представи собствения си мироглед, според който българите едва ли не са били равнопоставени с османския поробител и 500 години на забвение и мъка в никакъв случай не можели да се определят като робство. Самозваната доцентка даде акъл на най – видните български историци и определи техните тълкования като „неправилни”. Въобще, султаните били повече от либерални към православните, кланета на българи не е имало, а от робството са ни останали само цял куп културни ценности.

В този флаг са вярвали радетелите на свобода на България

Писателката заяви още, че за нея робството е ситуация, при която хората нямат абсолютно никакви права, нямат собствена земя, правото да говорят езика си и нямат църкви. По времето на османското владичество нещата у нас съвсем не стояли по този начин, досега на този най – мрачен период от историята се гледало само като на „черно и бяло”. За да замаже очите на хората допълнително, тя отрече нападките, че така наречената й книга е всъщност политическа пропаганда, финансирана от неназовани източници.

Ангел Джамбазки от ВМРО обаче беше повече от категоричен, че книгата е чисто политическа, а основната й цел е да се възхвалява ДПС. Така били написани и повечето статии. Той се усъмни, че финансирането на книгата е поето именно то партията на Ахмед Доган.

В интернет форумите се надигна неистов вой и стотици потребители коментираха антибългарската изява на така наречената доцентка. Гневът на хората достигна пиков момент с изявлението на мнозина, че ако имат възможност ще я научат как правилно да тълкува хилядолетната история на България.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Позор! Вижте как доц. Йорданка Бибина се подигра безнаказано с историята на България!

 1. гошо Отговор

  27.11.2012 в 16:23

  Тая Бибина е онождана из отзат и много и е харесало. Сега разбирам защо някой се опитва да прецени децата ни като най-изостанали в Европа. Защото доцентите и професорите ни са тъпигьози завършили на запад и търсачи на силни усещания. Тая кучка която се нарича доцент по история трябва да се детронира и да и се вземе и основното образование, но той и министъра е от същия дол дренки. Това е не просто простащина, а голяма простащина. Но и Нова телевизия си я бива и мисля че скоро ще загуби аудитория. То не бе провали с брадъра то не бяха глупости. Не се ли срамувате да каните такива отрепки като „доцентката“? На мин. Цв. и Мл. спешно изселване в анадола и с забрана да се връща.

 2. cia Отговор

  29.11.2012 в 23:40

  Позор! е да пишеш за нещо, което не си виждал, но това не е прецедент, така че спокойно.

  Сега „Турците в България“ идва като „втори том“ на „Османска България“. Акцентът е върху нематериалното наследство – обща история, език, фолклор, музика, танци, обичаи, празници, кухня…

  http://www.mediapool.bg/%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%E2%80%93-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D1%8A%D0%B4-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-news199562.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *