Позор! Вальо Топлото – невинен

0

Абсолютен обрат в делото срещу Валентин Димитров настъпи за обвинението, че е откраднал над 6 милиона лева от Столичния ТЕЦ. Апелативният съд в София съд отмени присъдата му, която беше 14 години лишаване от свобода и го обяви за изцяло невинен.

 Невинни от днес са и останалите подсъдими по този процес. Това е втората отменена присъда енергийния бос. Той бе осъден 2009 година на 14 години затвори и конфискуване на цялото притежавано от него имущество. Заедно с други служители от Топлофикация той източил и 6 милиона лева, решиха съдиите.

Втората инстанция обаче изслуша много повече свидетели. Там делото продължи близо две години, но бяха назначени повторни експертизи, които доказаха обратното. Адвокатите на подсъдимия дадоха изявление, че предишните доказателства за престъплението били измислени от съда и вероятно поръчани от някого. Тези доказателства сега до едно бяха оборени. Помолен да коментира присъдата, Димитров лаконично, но ядосано каза, че медиите също били спомогнали за позорния процес. Статии за мен убиха майка ми, разбиха живота ми, вече не съм същия човек“ – озъби се той пред репортери.

Решението на апелативните магистрати може да бъде обжалвано във Върховния съд. В момента Вальо Топлото пък обжалва друга присъда от три години, наложена му през 2010. Там той е осъден за изхарчени два милиона представителни пари, като част от тях са дадени за купуване на деликатеси за дома му, ароматни соли за вана, джет и водни ски и затова, че е ползвал своя служителка, като лична чистачка в апартамента му.

Вальо Топлото получи 14 години затвор. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *