Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Позор! Служители на ЧЕЗ рекетират столичани

Служители на ЧЕЗ рекетират столичани

Преди няколко дни бяха спипани служители на ЧЕЗ, които се възползвали от служебното си положение, за да изнудват жители на столицата. В измамата са замесени двама, които по първоначални сведения си докарвали по няколко бона на месец от наивни граждани. Все още не е ясно колко пари са измъкнали от далаверата и кога са стартирали незаконния бизнес.

Постановката за изнудване била една и съща във всичките случаи. След като си харесали някоя къща или апартамент, единият от хитреците позвънявал на вратата, за да установи контакт със собствениците. Пред хората се представял за техник от електроразпределение, като за достоверност вадел служебната карта.

След това изисквал да бъде отворено таблото за ел. захранване. Когато това било направено, извършвал фиктивен преглед на инсталацията и заявявал, че е констатирал нередности. Най-често шантажирал жертвите с обвинение, че крадат ток или с експертно мнение, че някой от компонентите на системата има нужда от ремонт. След това започвал пазарлък като обявявал, че е склонен да си затвори очите, ако му бутнат някой лев.

Служители на ЧЕЗ рекетират столичани

По този начин ограбили 1 000 лева от притеснителен гражданин в квартал „Филиповци”. След като потърсили собственика на случайна къща, поискали да извършат проверка на ел. таблото и констатирали повреда в часовника, отчитащ изразходеното електричество. Пред пострадалия заявили, че това може да доведе до страхотна санкция, задето не е съобщил своевременно. Те обаче можели да постъпят човешки, като премълчат срещу ремонт на стойност 1 бон. Уплашеният домакин спекъл напълно и бързо броил парите на мошениците.

По-късно същия ден обаче, изнудвачите ударили на камък. За зла участ, попаднали на мъж, който не загубил присъствие на духа. Този път се опитали да преметнат жител на с. Иваняне като заявили, че електромерът е пипан и къщата се снабдява нелегално с ток. Рекетьорът дори се направил, че звъни на полицията и в централата на дружеството. Собственикът обаче на свой ред се обадил в полицията и алармирал ченгетата за ситуацията.

Техникът се оттеглил към автомобила си като заявил, че там щял да чака полицията да дойде. Без много да му мисли, гавазинът подпалил колата и отпрашил в неизвества посока. Полицаите обаче открили автомобила в град Банкя и арестували пътуващите в него служители на ЧЕЗ – на 34 и 21 години. Оказало се, че и двамата са в работни дрехи, въпреки че нямали право да работят в тази зона. Освен това, към този момент 34 годишният се водел в отпуск по болест, а по-младият приключил работа по-рано през деня. Двамата са арестувани.

Много често граждани стават жертва и на телефонни измами:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Позор! Служители на ЧЕЗ рекетират столичани

  1. скандално-лъже Отговор

    28.02.2012 в 17:24

    Какво общо има снимката със статията.Тази снимка е от стачка преди 4 години и няма нищо общо с материала в статията.Нямате право да я слагате без съгласието на лицата от снимката.Махнете я за да не ви съдят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *