Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Позор! Паркинг руши Бургаската катедрала

Бургаската катедрала се руши….

Един от емблематичните храмове на Бургас катедралата „Св.св. Кирил и Методий“ е оставен на произвола на съдбата и се разпада под ударите на строящ се в близост паркинг. Стълбите и основите на храма са пропукани, ужасяващи пробойни  пронизват и пода. Освен това значително  пострадали са и някои от стенописите в катедралата, възмущават се миряни, решили да запалят по свещичка в църквата в началото на новата 2012 г.

Огромни пукнатини зеят върху храма…

Подземният паркинг започна да се гради още през февруари месец миналата година и още тогава специалисти алармираха за опасността, която крие строежа. Районът е изключително неподходящ за подобен род строежи, поради подпочвените води, които изместват земните пластове и подкопават основите на  емблематичната катедралата.  Изпълнителят  „Глобал технолоджи къмпани“  бе обещал, че ще направи нужното, за да не засегне по никой начин черквата, но както се вижда не удържа на думата си, което породи съвсем основателно гнева на бургазлии.

Поради разярените местни граждани общинска комисия е огледала катедралата и е постановила концесионерът на паркинга да възстанови храма. Строителите на подземния паркинг са заявили, че ще поемат всички разходи, за да бъде ремонтирана  катедралата, но не са уточнили,  кога ще случи това, а междувременно храмът продължава да се разпада.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *