Позор! Държавен служител организирал контрабанда на 1 200 румънски агнета!

0
1200 овце

Инспектор от пловдивското звено на Агенцията по безопасност на храните е арестуван, след като опитал да фалшифицира документите на 1 200 румънски агнета и да ги продаде незаконно в Турция. Хубавата работа свършил главният инспектор д-р Йордан Йорданов, който в случая услугвал на частна фирма, собственост на сириец, чието име не се споменава.

В агнешкия комплот, първи помощници на доктора били частият ветеринарен лекар д-р Васели Деведжиев и пълномощника на сириеца Петко Държиков – Черния.

Полиция

Тримата се захванали да изготвят необходимите документи за износа на агънцата от Румъния към Турция, въпреки че това е забранено заради спогодба с южната ни съседка. Рунтавите животинчета били транспортирани до пловдивското с. Караджово, където били настанени във временен приют.

През време на престоя си на наша територия, на ушетата им трябвало да се положи съответна маркировка, която да удостовери, че са родно производство. Вносът бил осъществен от фирма „Лайв Сток Интернешънъл”, която е базирана в Шумен. От полицията обаче уточняват, че фирмата е имала напълно законно разрешително за износ на агнета към съседна Турция. Дори тамошни инспектори идвали на няколко пъти за проверка на стоката в депото край Караджово.

След края на полицейското мероприятие, животните били арестувани в два камиона и откарани на заколение в месарски цех. За подсигуряване срещу набези, била осигурена и специална охрана от пилотни полицейски автомобили. Агнетата били проверени за болести и е установено, че са напълно здрави. Ще бъдат предадени на различни социални домове.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=VHEYGcnOrao

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *