Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Познайте кои са най – бедни в Европа

Със сигурност няма да отгатнете, просто е невъзможно

бедностПоследното проучване на Евростат върху риска от бедност за страните – членки на ЕС, отново постави България на първо място. Според данните, у нас с показател „риск от бедност” са цели 49 % от гражданите, при средно положение от 24 % за останалите държави.

В анализа са отчетени рисковете в повече от 1 300 региона на стария континент, като са използвани няколко показатели: прираст на населението, степен на урбанизация на населеното място, промяна в заетостта на хората във възраст от 20 до 64 г. Като цяло около 120 милиона души от цяла Европа са били на прага на бедността.

У нас най – рисковата група са живущите в малките населени места, които са застрашени на 57 % от угрозата да не успеят да осигурят дори и насъщния хляб. В големите градове ситуацията е малко по – добра, като там процентът пада до около 40 на 100.

бедност

Така се прави у нас

България е следвана по петите от Румъния, където нещата обаче са в пъти по – добре. На прага на бедността от съседите са изправени 40 %. В Латвия застрашените са почти 37 %, следват ги Литва и Унгария. Най – добре са хората в Чехия, Холандия, Швеция, Люксембург и Австрия.

Най – интересно от всичко е, че според Евростат сме първи по бедност в Европейския съюз, но според родните политици това съвсем не е вярно. Оповестени преди няколко месеца данни сочат, че има и по – зле от нас, а ние сме едва на четвърто място. Преценете сами кой лъже и защо изкривява истината както му е угодно.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *