Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Поят крави с вино

В Япония стигнаха твърде далеч при отглеждането на така наречените „щастливи крави“. Местни фермери започнаха да поят своите добичета с вино.

Известно е, че японците са една от най- развитите раси на земята. Това бе потвърдено и след като местната национална телевизия показа как фермери дават на своите крави да пият вино. В област Кобе, където се прави и известното „говеждо кобе“, местните жители не си поплюват, само и само тяхното стадо да бъде нахранено и напоено по най- добрия начин.

Откакто в световен мащаб бе прокаран закона за така наречените щастливи животни, местните предприемачи решиха да ощастливят своите крави като им наливат свеж винце.Идеята хрумнала на председателя на френската асоциация на винопроизводителите Жан-Шарл Тастави. Той проучил резултатите от два експеримента в Канада и Испания, за които се твърдяло, че щастливото животно дава по-качествено месо. Така и в далечна Япония започнали да използват технологията.

Според експертите, месото на щастливите животни е много по-вкусно от това на отгледаните в не толкова добри условия. Разбира се и цената му е доста по- висока, имайки се предвид изхарчените суми за луксозното преживяване на добичето.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *