Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Повече от 100 вампира изклани в България

Вампирът граф Дракула

В България има открити доказателства за повече от 100 ритуални убийства на вампири, разкрива професор Божидар Димитров, шеф на Националния исторически музей. Фрапиращото е, че повечето от забучените на кол кръволоци били все богаташи и политици, които обществото смятало за изключително лоши хора. Сега не е напълно възможно да се докаже дали ритуалите против възкръсването на страшилищата са се правили докато нарочените за вампири са били живи, или след смъртта им.

Древните българи смятали, че злодеите са способни да се вдигнат от гроба след смъртта си и да вампирясат, за да продължат да тормозят хората, както са правили това и приживе.

професор Божидар Димитров

Поради тази причина, най – вероятно още в първата нощ след погребението, смели люде са изравяли труповете от пресния гроб и са пробождали злодеите през сърцето с железен или дървен кол. За да се сбъдне заклинанието и да предпази населението, задължително условия било оръдието да бъде оставено на място, за да „затиска” вампира и да не му дава възможност да излезе на белия свят.

„Това били най – често политици или градоначалници, както и по – строги духовници. Най – интересно е обаче, че сред тях няма жени, което показва, че българите не са се страхували от вещици, както и не са се бояли, че жените могат да вампирясат впоследствие” – обяснява проф. Божидар Димитров.

Той допълва, че ако тези обичаи се бяха съхранили и до наши дни, на ритуалът против вампирясване щяха да бъдат подложени доста от днешните политици и духовни лица.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=Fbl8zs5zvgA

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *