Повече чиновници на държавна хранилка в кризата

4

slujitelЧиновническият държавен апарат продължава да се увеличава. Въпреки кризата и заявената готовност на правителството да премахне привилегиите за държавните служители по ведомствата , над 6000 души са новите кадри в администрацията, които се осигуряват изцяло от бюджета на страната, пише в. „Сега“.

Първата антикризисна мярка, която приложиха редица страни от ЕС, беше съкращаването на чиновници от държавната администрация. Същата беше залегнала и в плана на

Нито една точка от антикризисния план на Дянков не беше приложена
Нито една точка от антикризисния план на Дянков не беше приложена

 финансово министерство за преодоляване на икономическата криза, но така и не се приложи на практика. Освен съкращения, служителите на Министерство на отбраната и МВР трябваше да поемат част от здравните си осигуровки. Това обаче не се случи.

Вместо да лиши от част от привилегиите военни, прокурори, държавни чиновници, съдии и полицаи, правителството реши да продължи да ги издържа изцяло. По настоящем, над 130 хил. души се прехранват от

200 000 изцяло или частично на издръжка на държавата
200 000 изцяло или частично на издръжка на държавата

държавната хазна. Още 70 000 служители от държавния апарат поемат част от осигуровките си.

Стигна се до абсурди, при които някои министерства освободиха малка част от чиновниците си, но веднага назначиха на тяхно място нови кадри, тъй като не им достигал персонал.

Така липсата от решителни реформи доведе до още по- раздут държавен апарат. Ефективността обаче си остава все така слаба. В същото време приходите в хазната от заетите в частния сектор драстично намаляват, тъй като се е увеличил броят на работещите в сивата икономика. Така че приказките на Бойко Борисов за малък бюджетен дефицит звучат все по- често като научна фантастика.

Уж се правят съкращения, а на практика, чиновническият апарат се е увеличил за година. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

4 КОМЕНТАРИ

  1. Нали управляващия триумвират,каза че ще закрият агенциите? А какво стана? Не само не ги закриха,ами се откриха още нови.Като се има в предвид,че се увеличиха и хората по министерствата,работата лъсна като д….на маймуна. Работата е че трябваше да се намерят места на държавната ясла на „нашите“хора,да папкат и те! А може ли някой да отговори защо най големите търтеи на държавата не се осигуряват сами?Защо най бедната прослойка на народа ще продължава да ги хрантути? Коя друга държава има 60 хил.полицаи и 12 хил военни? По действията ще ги познаете!!!!!!!!!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *