Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Потресаващо! Лекар държи под ключ трите си деца от години в ловешко село!

Психарят не ги пускал да ходят дори на училище, бил обиден на държавата

Насилието над деца е потресаващо

Насилието над деца е потресаващо

Потресаващата история на три деца от село Дренов до Ловеч, станали жертва на семейно насилие, покърти цяла България. Вчера стана ясно, че две непълнолетни хлапета по на 13 и 17 години, и 19 годишната им кака, повече от десет години живеят в изолация от останалия свят, заради странното хрумване на собствения им баща. След дългогодишни съдебни битки и бездействие на държавните органи, най – накрая те са отнети от безмилостния родител и вече настанени в социални центрове от семеен тип.

Бащата Димитър Дюлгеров по професия е лекар, но преди десетина години спрял да практикува. След като напуснал гилдията се оказал трайно безработен и седнал да чака на парите, които праща от Англия съпругата му Елена. До този момент майката на тримата затворници безропотно се съгласявала с прищевките на мъжа си, но наскоро най – накрая осъзнала, че това не е правилно и решила да подаде сигнал. Пред органите разкрила, че децата й системно са подлагани на насилие и тормоз, но отказала да обясни как точно са тормозени.

Лекар държал децата си под ключ от 10 години

Лекар държал децата си под ключ от 10 години

От Социалните служби в града на люляците обясняват, че са знаели за този случай от много време и дори на няколко пъти опитвали да се намесят. Волята им обаче била прекършена от агресивното поведение на бащата, който напълно забранил на децата си да излизат от къщата в Дренов и да се срещат с други хора. Поради този факт, държавните служители не могли досега да докажат нищо и да помогнат издевателството да спре.

Първият сигнал за семейно насилие върху децата е подаден в далечната 2004 година от тяхната баба, която е и майка на Дюлгеров. Възрастната жена обяснила, че намира подобен начин на живот за ненормален, но не успяла да постигне нищо. До 2009 година случаят бил „разработван” от съответните органи, а след това Окръжният съд в Ловеч взел решение да не ограничава родителските права на бащата. Последвало обжалване във ВКС и върховните магистрати отменили решението на долната инстанция. Делото било върнато за преразглеждане от друг състав.

Най – накрая през 2011 година, новият съдебен състав на Районният съд в града взел решение да ограничи родителските права и на бащата, и на майката. Децата трябвало да бъдат настанени в социални домове, като бил определен и нарочен режим за контакт на родителите им с тях. До този момент обаче това съдебно разпореждане не може да влезе в сила, защото Димитър и Елена оказвали значителен отпор. По този повод е насрочено открито съдебно заседание на 16 февруари т. г., на което окончателно ще се реши съдбата на трите деца.

Бащата Димитър Дюлгеров категорично отказа да обясни кой дявол го е накарал да направи затворници собствените си деца. За да проговори и разкаже историята си иска сумата от 10 000 лева. Бъбриви комшии обаче обясниха, че той бил обиден на държавата заради отношението й към него и по този начин решил да си отмъсти.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *