Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Потрес: Полицията в гр. Гоце Делчев се изгаври с местен компютърджия!

„Полицаите от РПУ – Гоце Делчев се изгавриха с мен!“! Това сподели на редакционната ни поща в писмо до сайта skandalno.net нашият читател Емран Мъсарлиев! Публикуваме неговото писмо с някои съкращения! Ето го:
Здравейте приятели от най-независимия и честен електронен вестник в България skandalno.net! Казвам се Емран Мъсарлиев, а ето и моята история: На 29.09.2011 г. получих обаждане от служител на МВР да се явя в в РУ ”Полиция” гр. Гоце Делчев. Аз като съвестен гражданин незабавно се явих.
Още с влизането в кабинета на инспектор Граматов той ми взе мобилните телефони. След това ме отведе при инспектор Ковачев. Там инспектор Ковачев ми каза, че трябва да им дам всякаква компютърна техника и, че ако не им ги дам доброволно ще извадят документ и пак ще я вземат. Качиха ме в колата на полицията принудително и ме закараха в дома ми без да има разрешение за обиск ме принудиха да дам компютрите си.
През това време мои приятели притеснени от липсата ми и при многократни обаждания на които не съм отговорил се обадили на тел. 112 и са обяснили, че телефоните ми звънят и аз не отговарям и не знаят къде съм и са се притеснили. Законосъобразно ли е изземването и задържането на телефоните ми след като нямам издадена заповед за задържане?!?

При връщане в РУ ”Полиция” гр. Гоце Делчев един от приятелите ми запита инспектор Граматов, защо и на какво основание са ми взети телефоните без никаква заповед и му каза да ми ги върне, а той отговори, „като дойде адвокат” тогава ще си ги получа. След това той влезна в полицейското управление и ние тръгнахме към най-близката кантора за адвокат.
След като ми бяха отнети телефоните, аз нямах друга възможност да потърся правна помощ. В кантората на адв. Ани Караметова пристигнаха и нахлуха служители от РУ ”Полиция” гр. Гоце Делчев. Служителя Георги Андонов заяви ”Госпожо адвокат това лице избяга от полицията”, а аз по това време нямах заповед за задържане и това беше единствения начин да получа правна помощ. Същия служител заяви и „Айде тръгвай да не ти сложа белезниците”.
В кабинета на инспектор Ковачев се проведе разпит, а после бях принуден да подпиша и протокол за доброволно предаване (компютрите вече се намираха в полицията, без прокурорска заповед за обиск и нямах друг избор).
Аз съдействах на полицейските органи като дадох обяснения на зададените въпроси и предадох исканите вещи. При предаването на вещите те не бяха надлежно запечатани по установения ред. Единия от компютрите беше без капак. Сами разбирате, че това нарушение на реда определен в НПК е съществено и как може да се гарантира, че информацията в тях е достоверна след като не е възпрепятствана възможността от външно вмешателство върху тях и информацията намираща се в тях. Не са спазени разпоредбите на НПК вещите да бъдат подробно описани и запечатани.
След тези процесуални действия бях задържан за 24 часа със заповед на инспектор Граматов. Същата заповед считам, че е незаконосъобразна, тъй като не са налице фактическите обстоятелства, съответстващи на приложимия материален закон – чл. 63, ал. 1, т.1 от ЗМВР.
Аз се явих лично в полицейското управление, не съм се укривал, съдействал съм на полицейските органи и по никакъв начин не съм целял да осуетя или затрудня наказателно преследване. Поради това задържането ми на основание чл. 63, ал. 1, т.1 от ЗМВР противоречи на принципа на съразмерност, регламентиран в чл. 6 от АПК, който изисква административният акт и неговото изпълнение да не засягат права и законни интереси в по-голяма степен от необходимото за целта, за която актът се издава. В случая издаването на заповедта за налагане на ПАМ превишава целта на закона, поради обстоятелството, че наказателната отговорност и нейното реализиране не е обусловено от необходимостта аз да бъда задържан.
В този случай самоличността ми е известна, имам постоянен адрес и с поведението си не съм дал никакъв повод за задържането ми, поради което дори и да са били налице данни за извършено от мен престъпление, процесната мярка не е била пропорционална по смисъла на чл.6 от АПК.
Следващата стъпка ще бъде Европейско съдействие.

Изпратил съм много жалби до Главния прокурор и всички горестоящи органи в МВР и Прокуратурата, но въпреки всичко разследващата полицайка А. Параскова от РУП гр. Гоце Делчев и районната прокурорка Н. Вълчева умишлено протакват разследването само, защото бяха направени жалби, че не си вършат работата. Прокуратурата в гр. Гоце Делчев мачкат всеки, който им се противопостави и пусне жалби, че не си вършат работата. Година и два месеца разследващата полицайка А. Параскова от РУП гр. Гоце Делчев и районната прокурорка Н. Вълчева се правят на ударени и протакват разследване само защото им е нарушено спокойствието и са пуснати жалби, че не си вършат работата. На 09.08.2012г. беше пусната молба до Районна Прокуратура гр.Гоце Делчев с копие до РУП гр.Гоце Делчев да ми отговорят какво се случва и и защо Досъдебно производство образувано на 29.09.2011г. още не е приключено, но и до настоящия момент нямам отговор от никъде.

Историята стана публично достояние в социалната мрежа и с публикацията в най-четения сайт Skandalno.net се надявам да се сложи край на своеволията в МВР и Прокуратурата в гр. Гоце Делчев.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

5 кометара за Потрес: Полицията в гр. Гоце Делчев се изгаври с местен компютърджия!

 1. ffff Отговор

  07.11.2012 в 15:23

  UAHEV PEDERAST

 2. SS Отговор

  08.11.2012 в 1:02

  Има нещо гнило тука.

 3. Петър Отговор

  10.11.2012 в 4:06

  Тая мафия в Гоце Делчев трябва да се спре. Разследващата краде пари от обвиняеми заедно с адвокати подлъгват хората, че имат наложена парична гаранция по 2 и 5 000 лв, а определят някаква 200 лв, която е на отделно постановление за да не се види от обвиняемия. После си ги делят. Тая Параскова е пълна измамница измамила е хиляди хора за работата си в Полицията в Гоце Делчев веднага да се самосезира Вътрешна сигурност и ГДБОП и да я разследват и осъдят. Прокуратурата спиш или и вие сте в играта.

 4. ЗИНАИДА ВАДИМ Отговор

  18.10.2013 в 15:19

  Ще кастрират педофилите в Русия
  ..
  Властите в Русия взеха решение да подлагат на химическа кастрация всеки, блудствал с лице под 16-годишна възраст, предаде РИА новости.
  Радикалното решение беше прието окончателно от депутатите от Държавна дума. Педофилите обаче няма да се отървават само с кастрация – те ще получават и доживотен затвор и ще им бъде забранено постановяването на условна присъда .МНОГО ДОБРА НОВИНА . ТАКА Е И В МОЛДОВА И В САЩ НАДЯВАМ СЕ СКОРО И В БЪЛГАРИЯ.

 5. Пешо Отговор

  10.11.2013 в 2:14

  Явно този шабих „пострадалия“ не е това което го представят. Лъжец долу мишкооо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *