Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Потрес! Изчезнал запис оневини убиеца на сестрите Белнейски!

Лазар Колев

Лазар Колев

СРС-то със самопризнанията на Лазар Колев изчезна безследно

Тайнственото изчезване на аудиозаписа, в който Лазар Колев признава пред съкилийника си Владимир Славов за убийството на сестрите Белнейски, е причината той да бъде практически оневинен на този етап и Върховния касационен съд да върне делото за преразглеждане.

Това е основният мотив на ВКС да разпореди ново стартиране на делото за двойната екзекуция, през октомври миналата година. Според магистратите, доказателствената част по обвинението срещу Колев буквално „издишала”, защото има страшно много пропуски. Най – същественият от тях бил, че нито един съдия не е чул със собствените си уши записа, който според следствието е направен от Владимир Славов през пролетта на 2009 година в следствения арест.

Според доклада на полицията, убиецът Лазар Колев признава пред другия арестант, че изпитва угризения заради двойното убийство. 32 – годишния рецидивист разказва, че Христина Белнейска убил неволно, докато се опитвала да избяга от колата му в движение, след зверското изнасилване.

Сестри Белнейски

Сестри Белнейски

По думите му, Христина поискала да скочи от колата, при което той я ударил с всичка сила и започнал да я души. Разкрил, че бил твърде пиян, за да се усеща какво прави и това довело до трагичния инцидент. След това се върнал във вилата на вуйчо си, за да претрепе и по – малката сестра Росица.

Според сведенията от материалите по делото, изчезналият аудиозапис е с продължителност от около петнадесет минути. До осъществяването му се стигнало, след като арестантът Владимир Славов съобщил на криминалистите, че Лазар Гангстера му е разказал истината за убийството. Тогава органите го снабдили с устройство за звукозапис, чрез което да документира самопризнанията.

До момента обаче никой от съдиите не е успял да чуе какво всъщност казва Лазар Колев. Записът не е пуснат нито на първа инстанция – съдът в Пазарджик, нито на следващата в Пловдивския съд. Самият автор Славов изказва недоумение от факта, че аудиото така и не е пуснато в съдебната зала, въпреки че на него всяка от думите на убиеца се чува повече от ясно.

Хора от следствието са категорични, че е напълно възможно да става въпрос за злоумишлено унищожаване на СРС-то, след като някой от служителите е бил подкупен. Новият съдебен процес срещу Лазар Колев започва през лятото, като този път обвинението ще се съсредоточи върху ДНК експертизата, категорично доказваща, че спермата в интимните части на момичетата е именно на Лазар Колев.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Потрес! Изчезнал запис оневини убиеца на сестрите Белнейски!

  1. Босилка Отговор

    07.01.2013 в 13:47

    Адвокат Марковски е попривършил кинтите и ще ,,възобновяваме,, делото.Егати съда егати чудото.В питомните държави съдията удря с чукчето и това е присъдата ,тук си продължават следствия,разследвания,лапачка,връщане,ново започване.Изходът е един ДА СЕ ЗАКРИЕ СЪДЪТ В БЪЛГАРИЯ.

  2. Иванчо Отговор

    07.01.2013 в 21:21

    В България няма съд, а фабрика за парички. Това го знае всеки , който има глава на раменете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *