Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Послушкото Яне Янев тръгна на война с Кунева

Новоучредената партия на Меглена Кунева „България на гражданите“ е спорно дали ще бъде допусната до изборите догодина. Това е следствие от поправката в Закона за политическите партии, приета вчера на първо четене.

Вносител на предложението е дясната  ръка на Бойко Борисов- Яне Янев. В него се предвижда да се забрани регистрацията на партии, които са били преди това граждански движения и тяхното име се повтаря. Гражданските движения имали друга цел и не бивало да се използват за политическа, обясни Янев, който настоява забраната да важи и при промяна на някоя от думите или знаците от името на сдружението.

Четин Казак от ДПС веднага се провикна, че това е закон, специално направен за партията на Миглена Кунева и го нарече мракобеснически начин за разправа с опонент, който се появява на политическия хоризонт. Депутати иронично отбелязаха, че тогава в изборите не бива да участват и ГЕРБ и НДСВ, които също в началото бяха граждански движения. Казусът изнерви залата, защото в бързината послушкото Янев беше объркал датите, от които влиза в сила новопръкналият се закон.

Най-много пот хвърли шефката на правната комисия Искра Фидосова, която внезапно обяви, че приема 90 процента от предложението, обаче се разграничава в частта му, в която то се отнася за ГЕРБ. Янев услужливо каза, че е объркал датата, имало печатна грешка и ще я оправи. Той имал предвид партиите, учредени след 30 юни 2012, а не преди. /Кунева официално учреди партията си на 1 юли 2012/.

Още един капан за Кунева е заложен в предложението. Там е записано, че се забранява на хора, които участват в управлението на търговски дружества и финансови институции, регистрирани извън страната, да участват и в партийни ръководства. Това отново директно визира Кунева, която участва в обществения съвет на „Париба“ – Франция.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Послушкото Яне Янев тръгна на война с Кунева

  1. vjacheslav atanasov Отговор

    14.07.2012 в 11:31

    Яне,Яне,бело дупе!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *