Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Последните часове на убитите диктатори – от Муамар Кадафи и Саддам Хюсеин до Николае Чаушеску – 3 част

Снимката с лика на застреляния в окото Осама Бин Ладен обиколи света

Много години преди екзекуциите на Саддам Хюсеин, Муамар Кадафи и Николае Чаушеску един друг диктатор също бива публично убит. Но когато Бенито Мусолини увисва с главата надолу под одобрителните възгласи на тълпата, той отдавна е мъртъв.
Бенито Мусолини, фашисткият лидер на Италия прави отчаян опит да избяга заедно с любовницата си Клара Петачи месец преди да бъде обявен официалният край на Втората световна война. Двамата обаче са заловени от италиански партизани край езерото Комо и на другия ден разстреляни. Телата им са закарани в Милано и хвърлени на улицата, където са оставени на произвола на разярена тълпа. Двата трупа са плювани, ритани, замеряни с камъни и въргаляни. Обезобразени до неузнаваемост, Мусолини и метресата му са закачени на месарски куки и провесени на площад „Лорето“. Цялата гавра с трупа на италианския диктатор, продължила повече от 4 часа, не е достатъчна. Накрая се оказва, че има доста желаещи да се снимат с останалото от него като с ловен трофей. Очевидно подходът и манталитетът на италианците е оставил трайни

Тук Бенито Мусолини все още не подозира ужасяващата си кончина

наслагвания в народопсихологията на бившата им колония, защото в Либия също не липсваха мераклии да се снимат с окепазеното тяло на Кадафи.
Бунтовниците дори обявиха, че няма да погребат бившия диктатор, а ще го хвърлят в морето – така, както американските командоси постъпиха с лидера на „Ал Кайда„.
Осама Бен ладен бе щурмуван в къща в пакистанския град Аботабад и екзекутиран от специалните части на САЩ. И до днес не се е появил нито един истински кадър от този акт. За да не стане гробът му светилище и място за поклонение на джихадисти и войнстващи ислямисти, американците обявиха, че са изхвърлили трупът на Осама някъде в Арабско море.
Бунтовниците в Либия обаче се уплашиха да не ги сравнят с безбожните кръстоносци на Запада и подходиха като добри мюсюлмани – погребаха с молитва тялото на Кадафи в пясъците на пустинята Сахара, положено на дясната му страна с лице към Мека, увито в бюл чаршаф заедно с всички останали салтанати на ислямската погребална практика.
Или поне така казват, за да отклонят негативните коментари, че са подходили варварски, досущ като талибани.

Мнозина все още вярват, че Осама все още е жив, а фотосите с убития терорист са фалшиви

През 1996 г., превземайки властта в Кабул, талибаните, които по онова време се представяха за млади студенти – теолози, измъкнаха последния президент на Афганистан Наджибулла от щаба на ООН, където се укриваше, и му теглиха куршума. Още преди да се разбере умрял ли е или не, вързаха тялото му за един пикап и го влачиха по улиците на афгатската столица. Накрая го обесиха пред парадния портал на президентския дворец, който бе обитавал от 1986 г., когато взе властта от Бабрак Кармал. За да е пълна гаврата, му бяха отрязали някои части от тялото и му ги бяха напъхали заедно с цигари и дребни банкноти по всевъзможни отверстия.
Пак с обесване, но далеч по-културно, е наказан министър-председателят на Япония ген. Хидеки Тойо, който управлява страната през годините на Втората световна война. Генералът с недвусмисления прякор Бръснача концентрира огромна диктаторска власт, поради което се смята за отговорен както за въвличането на Япония във войната, така и за зверствата

Ген. Хидеки Тойо

на нейната армия в Китай, Филипините и цяла Югоизточна Азия. Той е и идеологът на така наречената идеология на „Трите всичко“ – убий всичко по пътя си, плячкосай всичко ценно и изгори всичко след себе си.
Резултатът от тази поритика на японската армия само в Китай е към два милиона и половина убити цивилни граждани. След капитулацията на Япония ген. Тойо се опитва да си направи харакири, но не успява. През декември, 1948 г. е признат за виновен по обвинения във военни престъпления и обесен.
Много диктатори или военни престъпници по света са съдени пряко или задочно. За някои от тях смъртта идва по естествен път, много преди правосъдието да е възтържествувало. Други спасяват кожите и в изгнание водят по- пестелив живот с онова, което са успели да вземат набързо в куфарите си.
Дискусията какъв край заслужават диктаторите вероятно ще продължи, докато от лицето на земята си замине и последният сатрап. Дотогава остава само всеки самозабравил се управник да си вземе поне малко поука от ужасната съдба на предхождащите го.

Виж 1 част от: Последните часове на убитите диктатори – от Муамар Кадафи и Саддам Хюсеин до Николае Чаушеску – 1 част

Виж 2 част от: Последните часове на убитите диктатори – от Муамар Кадафи и Саддам Хюсеин до Николае Чаушеску – 2 част

Има ли категорични доказателства за смъртта на Осама Бин Ладен?! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *