Последният завет на дядо Мицо към Бербатов: Бебе с чурка да имаш, Митак!

0
Митко обещал на дядо си да изпълни завета му
Митко обещал на дядо си да изпълни завета му

Да не се оставя само женски татко, а задължително да се сдобие и със син, било последното предсмъртно желание на Димитър Бербатов – старши към неговия внук-адаш, футболиста на „Фулъм“, подразбраха журналисти от близки до спортната фамилия.

Нападателят на лонданчани се простил с 82-годишния си дядо Мицо на 12 ноември, като за погребението в благоевградското село Марикостиново Митко долетял с чартър от Англия.

Димитър Бербатов Последните години достоленият българин редовно се измъчвал от какви ли не болежки. От 25 годишен си носел дископатия, но най-големи ядове имал с краката, повредени още от младини, когато също като внук си бил голмайстор на ФК „Струма“.

„Дядо и вмук имаха силна връзка помежду си и Митко не жалеше пари, за да поддържа здравето на Мицо. Даже от Англия пращаше най-скъпите лекарства, защото преди няколко години докторите го стреснаха, че ако не се лекува, ще седне в инвалидна количка“, редят информирани по всички въпроси жители на Марикостиново.

Възрастният човек не искал да се примири с мисълта, че и от двата си опита Бербо не успя да уцели мъжко отроче. „Да са ми живи и здрави правнучките Деа и Елиа, ама Митак, дядовото, млад си още, действай, че ме може талантът ти да отиде зян. Докато не ти роди момче, Елена все да ражда“, нареждал Мицо на нападателя.

Първият футболист в рода Борбатови имал и изпитан метод за това как се прави мъжко бебе, който обаче внукът му очевидно не е приложил при зачеването на децата си. „Митак, много силно си стискал зъби, докато си правил бебето, та си му откинал чопката! Следващия път да отвориш уста, за да се роди момченце!“, заръчал и на смъртния си одър дядо Мицо.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *