Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Пореден абсурд! Спряха инвалидните пенсии

Хиляди хора със сериозни заболявания остават без пенсии

Държавата пак намери начин, как да намали разходите си, този път за сметка на хората в неравностойно положение. Както се и очакваше социалният министър Тотю Младенов е съумял да редуцира инвалидните пенсии на нуждаещите се хора с тежки заболявания максимално, въпреки че именно те имат спешна нужда от нищожните парични средства, които досега им отпускаше държавата, за да оцеляват все пак.

Тотю Младенов намери откъде да намали разходите на държавата…

От зелената светлина на Тотю Младенов вече интензивно се възползват  лекарите, които дори не започват процедура за освидетелстване на хора, прекарали тежък инсулт или с друго сериозно заболяване, защото просто нямало смисъл.

Това се случва защото напук на кризата и факта, че страната ни е на първо място по безработица в ЕС и дори младите специалисти у нас  не могат да си намерят работа, социалният ни министър Тотю Младенов счита, че хората с увреждания, които могат да продължат да се трудят въпреки проблема си при облекчени условия на работа, могат съвсем спокойно да се пласират на пазара  и нямат нужда от подпомагане. В следствие на тези заключения на социалния министър на практика хиляди хора са оставени на произвола на съдбата да се оправят сами, защото видиш ли са в трудоспособна възраст и няма нужда държавата да им отпуска пенсии.

 Бисерите на Тотю Младенов нямат край!  ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

4 кометара за Пореден абсурд! Спряха инвалидните пенсии

 1. Филчев Отговор

  03.05.2012 в 19:03

  Трябва да ги изметем на изборите. Но да ги изметем от България.

 2. Nenov Отговор

  04.05.2012 в 7:35

  Егати социалния министър! Нека той стигне до там и да се пласира на пазара!Защо не иде да се прегледа на 4-ти километър,има крещяща нужда от психиатрична помощ!Гласувах за ГЕРБ поредните измамници,но тоя министър скри шапката на предшествениците си!На идиот ли се прави или по рождение си е такъв? Боже,пази България от алчни,некадърни управници,смили се над нас!

 3. ilieva Отговор

  04.05.2012 в 11:49

  Дано социалния министър стигне дотам да разчита само на едната инвалидна пенсия и да видим при условие ,че млади здрави хора не могат да си намерят работа,той как ще се пласира на пазара на труда!Аз съм един от тези инвалиди и не виждам къде бих могла да работя ,като съм с 95% нетрудоспособност!

 4. Мира Отговор

  19.05.2012 в 16:56

  Ако се приеме такова ограничение на инвалидните пенсии, това е гиноцид спрямо болните хора. Щом като правителството смята, че тези хора могат да работят да им предложат работа чрез бюрата по труда. В тази криза, обаче бюрата по труда в общи линии са само статистика за броя безработни хора и то тези които си правят труда да ходят да се подписват.
  Трябва да се предприемат мерки за профилактика на заболяванията, да се намали делът на сивата икономика и др. Тази анти социална политика ще се отрази на следващите избори, ако доживеем дотогава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *