Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Попът – мутра в расо!- с видео

николай2Вече не е необичайна гледка зад волана на лъскав мерцедес или джип да видиш брадат мъж в расо и калимявка, който си говори по мобилния- задължително от марката „Верту“. Хората, дали обет да спасяват душите ни от греха, изглежда са продали своята на Дявола. В случая : тлъст бизнесмен с тъмни очила, златни пръстени по ръцете и дебели пачки в джебите.

Да си свещенослужител вече е модерно. Днес поповете са се превърнали в търговци. Продават всичко: от инвентар, през църковни имоти, до… опрощаване на греховете. Важното е да се спазари цената.  Игумените на манастирите са превърнали светите обители в кръчми и хотели. Заблудените миряни се надяват, че ако платят 20 лв за нощувка, ще пречистят душите си. А да боцнеш кебапче от скарата на дядо поп, е все едно да приемеш църковната нафора.

Приказките за обилни гощавки, събрали под манастирската лоза висши духовници и влиятелни мафиотски босове, не са опит за съвременен прочит на Елин Пелин. А самата истина! Васил Илиев е бил скъп гост в Клисурския манастир, където до зори се е забавлявал с компанията си главорези, скрит от любопитни

Самоковеца

Самоковеца

погледи. Друг покойник, Косьо Самоковеца, се е отървавал от греховете си на една софра с дядо Йосиф, съдържател на Лопушанския манастир. Въпросният свещенослужител бил длъжник на вече несъществуващи банки, както и на мутражи. Говори се, че Самоковеца е избавил монаха от желязната хватка на едри борчаги. Те преследвали дядо Йосиф заради невърнати заеми. Оттогава датирало и близкото приятелство между контрабандиста и отчето.

Пловдивският Митрополит Николай пък е сътрапезник на мастития бизнесмен Георги Гергов. Човекът, който обвини Мадона в разврат, носи „Ролекс” за няколко хиляди-подарък от г-н Гергов. Дядо Николай също така кара луксозна кола с баровската регистрация „37 37”.

Съвсем заслужено и обществено обосновано в публичното пространство се роди пародийния образ на отец Нафарфорий, който скандализира свещениците.
ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Попът – мутра в расо!- с видео

  1. dedo Отговор

    09.03.2011 в 15:20

    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa spermoqdiiiii da lapkate mayoooo :D:D:D:D:d

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *