Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Поп – културист вдига 150 кг. от лежанка – с видео

Дякон Джовани е луд фен на културизма

Дякон Джовани е луд фен на културизма

Иван Иванов – Джовани е дякон в катедралната църква „Св. Александър Невски„. Отслужва литургии, пее в храмовия хор и наставлява вярващите по правия път. Това, което го превръща в пример за младите миряни е съвременният му вид и страстта му към културизма. Колкото и ексцентрично да изглежда за един духовник да е добър спортист, дякон Джовани е точно такъв и никак не се притеснява. Той е 39-годишен, облечен е в спортен костюм и се носи по улиците с енергична крачка. Често, освен куфарче с книжа и документи, разнася малък спортен сак и бърза към най- близката фитнес зала. В нея блъска като професионален културист преди състезание за „Мистър Олимпия“ и с нищо не подсказва, че има духовен сан.
kulturist9Всеки ден дякон Джовани успява да си открадне по час, в който помпа мускули и търчи по пътеката. Според духовника, тези физически натоваррвания не само го правят по-здрав, но му помагат да фокусира цялото си внимание и усилия в помощ на другите.
Не бива когато се отречеш от суетата, да се предадеш на немарливостта. Добре е човек да поддържа някакъв стандарт и форма,културист мускули които да укрепват жизнените функции на организма му. Да спортуваш се изисква доста въздържание, както физическо, така и духовно. Християнската традиция не се разграничаваа много от гръцката максима: „Здрав дух в здраво тяло“! Отец Джовани служи на Бога от почти 12 години. Прееди това преминал през дълго търсене на своя личен път. Учил за оперен певец и завършил Музикалната академия в София. Таланта си обаче не пожелал да изявява в светските зали, а решил да подчини на Божиите дела.
По културизма го запалил още преди години баща му, който всяка сутрин ставал в 5 часа за да тича в парка, а видел ли лост,

Дякон Иван Иванов - Джовани (първият вляво)

Дякон Иван Иванов – Джовани (първият вляво)

увисвал на него и нищо не било в състояние да го отлепи, разказва отец Джовани.
Отец Джовани спортува усилено дори по време на постите, когато както всеки духовник, пречиства тялото и духа си от страстите и изкушенията.
Богослуженията в храма „Св. Александър Невски“ са доста натоварващи. Те са дълги и ако не си добре подготвен физически, ще ти е много трудно, разсъждава дякон Джовани.
Повечето свещеници откровено не хааресват фитнес заниманията на младия си колега. Дори това обаче не е в състояние да обезсърчи дякон Джовани. Той е категоричен, че няма да изостави заниманията си с културизъм, за да стане по-мил някому!

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *