Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Половината песни на Веселин Маринов – крадени от западни изпълнители, даже и химна на ГЕРБ!

Веселин Маринов

Смятаната за един от най-големите хитове на Веселин Маринов песен „Да се събудиш до мен“ е пълно копие на изпятата за пръв път през 1975 г. от испанския певец и композитор Мигел Галардо „Hoy tengo ganas de ti luego„, алармираха ни меломани.
С просто ухо разлика между двете мелодии не би могла да бъде открита изобщо, категорични са специалисти. Въпреки това човекът, изпял „Родната полиция ни пази“ и пръв приятел на вътрешния министър Цветан Цветанов, смята изпятата от него песен през 2007 г. за един от най-големите си хитове. На практика обаче мелодията на рекламираното като „авторско“ парче е изпята за пръв път преди повече от 35 години.
В същото време любители на творчеството на Веселин Маринов са категорични, че химнът на ГЕРБ, изпят от всенародния любимец по музика на Митко Щерев, наподобява поразително Panis Angelicus (Ангелска храна) на Цезар Франк, починал през далечната 1890 г., което означава, че авторските му права са изтекли 70 години след смъртта му и никой на

Веселин Маринов

никого нищо не дължи.
Веско Маринов не знаеше нотите, когато дойде при мен на консултации по солфеж. Това се случи 2-3 дни преди кандидат-студентския му изпит за Консерваторията“, спомня си преподавателката по солфеж на любимия певец на вътрешния министър Цветан Цветанов – Лилия Ненкова.
Тя си спомня, че първия път, когато се запознава с Веселин Маринов, той изглеждал смутен и уплашен.
Разказал й как като се наредил на голяма опашка за кандидатстване в Консерваторията, останалите си общували чрез специализирани музикални термини, които той въобще не схващал, връща се в спомените си дългогодишната учителка по солфеж в музикалния институт.

Открийте разликите, ако можете:

Мигел Галардо – Hoy Tengo Ganas De Ti:

Веселин Маринов – „Да се събудиш до мен“:

А ето и изплагиатствания химн на партия ГЕРБ:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Половината песни на Веселин Маринов – крадени от западни изпълнители, даже и химна на ГЕРБ!

  1. А ЧЕХЛЬО СТРАПОНА КВО ИЗОХКА ПО ВЪПРОСА? Отговор

    18.11.2018 в 18:54

    А ЧЕХЛЬО СТРАПОНА КВО ИЗОХКА ПО ВЪПРОСА?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *