Половин милион евро рушвет за потулване на улики срещу Лазар Колев – с видео

2

ubiec500 000 евро са били предложени, за да се прикрият улики срещу Лазар Колев. Това потвърди следователят Веселин Мартински, който пое случая „Белнейски” през 2008 г. Вече е повдигнато и второ обвинение срещу неизвестен извършител – мъж, който е бил с по- малката сестра Христина, преди Лазар Колев да я убие.

Следовател Мартински е категоричен, че обвиняемият не е планирал убийствата. Във фаталната нощ на 28 януари 2006, Лазар Колев качва в автомобила си по- голямата сестра Росица. Опитва се да я убеди да правят секс, но тя отказва. Тогава рецивидистът я насилва анално. После решава да го направи и вагинално. Момичето обаче страда от рядко заболяване вагинизъм, при което половият акт е съпроводен с ужасни болки. Жертвата започва да крещи и се опитва да избяга. Успява да отвори вратата на колата и скача. При ударът си пука черепа. Паникьосаният Колев я доубива.

Това предрешава съдбата на другата сестра – Христина. Момичето се намира в дома на приятел на Лазар. Колев й казва, чеbelneiski ще я заведе при сестра й. Христина тръгва с него. Колев също първо я насилва, а после я удря силно, за да загуби съзнание. Опитва се да я удуши.
Закарва телата на момичетата до местността Грамадите. Там установява обаче, че Христина още е жива. Доубива я. После обезобразява труповете с камък, по всяка вероятност, за да прилича, че са блъснати от кола.
След убийствата, Лазар Колев отива в дома на тогавашната си приятелка и уговаря родителите й да казват, че е спал у тях. Плаща им 200 лева за услугата. Понастоящем, семейството призна, че е излъгало при първоначалните си показания.

Обвинението разчита основно на следните доказателства срещу Лазар Колев : ДНК експертиза от вагината на Христина и ноктите на Росица. Трима свидетели, които се отмятат от показанията, че са били заедно с Колев в нощта на убийството. Обвинението разполага и с

Адвокат Марковски, защитник на Колев, оспорва ДНК експертизата
Адвокат Марковски, защитник на Колев, оспорва ДНК експертизата

показанията на бивш съкилийник на Колев, пред когото е признал за убийствата и разказал как точно ги е извършил.

До момента делото „Белнейски” струва на държавата 100 000 лева, като се изключат изпратените във ФБР материали за ДНК експертиза. Дори Лазар Колев да бъде осъден, историята няма да приключи. Издирва се и вторият мъж, който е взел участие в събитията от 28 януари 2006 г.

Годините минават, а делото за убийството на сестрите Белнейски напредва бавно. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. 100 000лв изхарчила държавата …нямам думи направо нямам думи такова разточителство за експертизи от нейните служители!!! Да те пролурори и следователи си имат работни помещения не плащат наем ток и вода както всички българи имат ежемесечни доходи тоест работни заплати не са като нас да плащаме наем за работно помещение и да нямаме заплати а да сме на самоиздръжка….ние въпреки,че нямаме заплати и се самоиздържаме плащаме данъци и пъним хазната с пари а ние мизерстваме а сега се изразходват толкова пари от данъкоплатците за експертизи и разследвания срамота……..

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *