Политика: Депутатите дръпнаха изборите догодина с месец напред заради летните отпуски

0
Народното събрание

Очакваните с преголям трепет парламентарни избори през следващата 2013 година, най – вероятно ще бъдат проведени на почти един месец, преди назначената за вот дата през 2009 г. Това издадоха представители на видни политически сили и обясниха, че това било с цел да се избегнат летните отпуски, защото тогава избирателната активност ще бъде под всякакъв минимум.

„Ами те гражданите така или иначе не искат да гласуват, представете си какво ще стане, ако изборите съвпаднат с летните месеци, когато хората почиват. Съвсем никой няма да дойде и ще трябва да изхарчим още цял куп държавни пари, за да ги принудим да си пуснат бюлетините. Ще стане много сложно” – разкрива човек от парламента.

морски плаж

Той допълва, че по принцип от години практиката била датата да се измества по малко напред във времето при всеки нов вот, за да се спази петдесет месечния цикъл на управление. Така например, през 2005 – а били на 25 юни, през 2009 –а на 5 юли. Ако и сега се спази традицията, то това значи, че изборите ще дойдат през най – отпускарския август, когато по градовете няма жив човек.

Недоволни от работата на народните представители пък коментираха, че самите депутати искали да си осигурят спокойствие за август, за да не си трошат рахатлъка. И на тях самите не им се занимавало с политически битки през най – горещото време на годината и предпочитали да си пият пиенето някъде по правителствените резиденции.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=sC_Kwb9S3jA

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *