Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Покъртителната изповед на Росица Белнейска !

rosi belneiskaТаен дневник на Росица Белнейска се появи пет години след зверското убийство на сестрите от Пазарджик. Във записките на 18- годишното момиче често се споменава думата „смърт”, а настроението й е доста меланхолично.

„Различна съм от другите. Хората трябва да ме приемат такава, каквато съм”, пише Роси Белнейска. Макар подобни размисли да са типични за възрастта й, те могат да са провокирани от някакво събитие, което младото момиче е пазело в дълбока тайна. По- надолу в същия параграф, тийнейджърката пише, че когато се замисля за човешката същност, я обзема безкрайна самота и се чувства беззащитна пред смъртта. Дали е имала смътно усещане за

..."Ще целуваш камък, вместо мен"...

…"Ще целуваш камък, вместо мен"…

 предстоящата трагедия или написаното е израз на младата й, объркана душа ?

Страниците на тетрадката на Роси са изпълнени и с откъси от стихотворения. Шокиращи са следните няколко стиха : „Ти ще дойдеш, но ще бъде вече късно,/ аз ще гния в гроб студен./ Ще прегръщаш камък,/ вместо мен.”

Майката на убитите сестри, Фани Белнейска, твърди, че децата не са имали тайни от нея. Винаги споделяли с нея, трите имали силна връзка помежду си. Изглежда обаче, че Росица е спестявала на майка си голяма част от вътрешните си терзания. Извън фактите около зловещия край на живота на младите момичета, за които се изляха реки от мастило пред изминалите пет години, човешката страна на трагедията остана в периферията.

Как живеят българските тийнейджъри и защо все по- често стават жертви или извършители на тежки престъпления? Трябва да се потърсят отговори и на тези въпроси, за да знаем как да предпазим децата си.

Като всички останали на своята възраст, и Росица Белнейска е ходила по дискотеки, срещала се е с приятели, имала е гадже. Зад паравана на „нормалното“ обаче, често се крият шокиращи истини. Според заключенията на криминалистите по случая „Белнейски“ , момичета са тръгнали доброволно посред нощ с Лазар Колев. Сестрите не са познавали убиеца си отпреди, а наивно са приели поканата му да се качат в колата му и да отидат да се позабавляват с него, преди да ги заведе вкъщи.

Убийството на сестри Белнейски е най- жестокото и мистериозно престъпление през миналото десетилетие. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Покъртителната изповед на Росица Белнейска !

  1. Джована Отговор

    03.08.2011 в 1:42

    Това стихотворение присъстваше с лексикона на всяка ученичка преди години, така наречените „спомени“, престанете да си измисляте глупости и да тълкувате неправилно нещата!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *