Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Похитителите на Лара първо искали 5 милиона евро

Всичко за предаването на откупа за малката Лара

Моника Добринова

Моника Добринова

Първото съобщение до близките на Лара Банева похитителите отправят преди три седмици чрез СМС. Искат да им бъде платен откуп в размер на 10 милиона лева, за да върнат дъщерята на Брендо жива и здрава. Служители от сектор „Антитерор” към ГДБОП засичат краткото съобщение и за минути установяват мястото, откъдето е изпратено.

След това следват още няколко подкани към роднините на Лара, а всеки път служителите на БОП установяват откъде са изпращани. Голяма част от тях са излъчени от Перник, други от Бояна, от Околовръстния път, от Симеоновско шосе, Студентски град и други места.

По – интересно е, че криминалистите успяват да засекат разговори от същия телефонен номер до няколко души, чиято самоличност е установена. От МВР обаче отказват да коментират, но твърдят, че работата ще приключи едва след залавянето на групата.

Комисар Стойчев отказа да разкрие състоянието на Лара Банева

Комисар Стойчев отказа да разкрие състоянието на Лара Банева

Похитителите изискват договорената сума за откуп на Лара Банева да бъде предадена под мост в столицата. Мястото е трябвало да бъде отбелязано чрез надпис със спрей. Бандитите на няколко пъти сменят мястото за оставяне на парите и се допуска, че са имали пряка информация за действията на ГДБОП.

Според непотвърдени сведения, от полицията са имали непрекъсната информация за местонахождението на бандата. Не са атакували единствено заради риска, че ако бъдат изплашени, престъпниците ще предприемат крайни мерки и може да се стигне до трагедия. В същото време роднините на Лара са получавали исканията и по всяка вероятност, в процеса на преговорите се е стигнало до значително намаляване на сумата.

В крайна сметка всичко приключи добре и отвлечената Лара Банева бе освободена късно снощи. Даденият откуп е в размер на 500 000 евро. Очаква се до дни похитителите да бъдат заловени.

От Института по психология към вътрешното министерство категорично отказаха да разкрият, в какво състояние е Лара Банева. Началникът на звеното комисар Неделчо Стойчев единствено разкри, че на детето е осигурена помощ от квалифицирани специалисти.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *