Погнаха „недосегаемата” енергийна мафия. Защо обаче Овчаров не е сред арестуваните?- с видео

0
energiina-mafia
Срещу енергийната мафия

Един устат БСП-ар, който неведнъж е изправял на нокти своите с жестоките си и основателни критики към тях – Илия Божинов, отново хвърли бомба в червения мравуняк. Той публично се диви като поради каква ли причина Бойко Борисов емна и притисна енергийната мафия в спецакцията „Недосегаемите”, а Румен Овчаров си остава абсолютно недосегаем? Още повече, че докато Румен Овч. беше енергиен министър, Бат Бойко в качеството си на столичен кмет влизаше неведнъж в словесни битки с него.

Според Илия Божинов най-мащабната корупция е именно в енергетиката и тя се вихри от Жан Виденово време насам, казва той в интервю за „Шоу”.И въобще, краде се яко по стотици милиони

Румен Овчаров
Румен Овчаров

наведнъж там където се въртят много пари. Само от сделката за газта с Русия, Румен Овчаров е ощетил според Божинов държавата с два милиарда! лева. Но най-интересното е, че всичките убийствени за България параметри по този договор са осигурени, благодарение на водените от Овчаров преговори. Но на топа на устата е Сергей Станишев, който си е сложил парафа под съответните документи. Подобни са врътките с Втора атомна електроцентрала в Белене. Както и хватките с изкупуването на тока и инвестициите в енергетиката. Поради което гърците например плащат по-малко за електричество, което купуват от нас, отколкото българите. Тук се краде мащабно, с размах. И всеки набъркан в тази схема излиза мултимилионер, някои вероятно и милиардери от нея.

Може би един от най-сигурните признаци, по които може да се познае дали един висш държавен

Илия Божинов
Илия Божинов

чиновник с ранг на министър или зам.-министър краде яко е, когато под големите сделки не стои техния подпис. Те така са извъртели нещата, че друг да им пере пешкира в случай, че ножът опре до кокала. Нещо повече: самите закони в България са направили корупцията легален национален спорт. Клаузите по тях са такива, че всички тези хватки са абсолютно неатакуеми в съда. Как можеш да преследваш някой за това, че спазва закона? Нищо, че всички виждат по начина им на живот, колко чудовищно много са крали някои управници. Иначе казано – няма управия.

Така че акцията „Недосегаеми”, която погна мръснишките номера в енергетиката, няма да вкара никой или почти никой в затвора. Както е извън затвора, а мястото му очевидно е там, на бившия министър Румен Овчаров. Ако обаче бат Бойко успее да ги сплаши поне да си плащат оттук нататък редовно данъците, пак ще има някакъв кяр. А колкото до откраднатото? Куче влачи – диря няма. Защо ли точно българите са измислили тази поговорка?… skandalno.net
Съдбата на българския политик: Герой в злъчно тв. шоу, но не и герой в съдебев процес! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *