Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Подменили доказателствата по делото „Белнейски“?

Лазар Колев

Адвокатът на обвиняемия по делото за убийството на сестри Белнейски Лазар Колев – Марин Марковски поиска отвод на целия събен състав, ръководещ процеса, тъй като отказали искането за нова експертиза . Според него тя е много важна, защото трябва да докажв дали доказателствата срещу клиента му са истински или подменени.

Лазар Колев е обвиняем за две деяния – изнасилване и убийство на Росица и Христина, чиито тела бяха намерени от пастир в местността Грамадите на 31 януари 2006 година.  ДНК материал, взет от под ноктите на сестрите е най-голямото доказателство, че именно Колев е виновен за смъртта на момичетата. Адвокат Марковски обаче подложи на съмнение истинността на изследваниятак . Според него те не доказват, че откритият ДНК материал принадлежи на клиента му и се усъмни да не би това доказателство да е подменено в хода на делото.

Сестри Белнейски

Повод за съмненията му станали противоречивите информации за броя на изследваните нокти – говорело се, че общият брой проверени нокти са 16  – 8 от Христина и 8 от Росица, а в официалната документация е записано, че те са 20 на брой. Това накарало адвокатът да мисли, че 4-те нокътя не са на жертвите и да поиска трета експертиза. Искането му бе отказано от съда на 20 октомври . До края на ноември Пловдивският апелативен съд трябва да се произнесе по делото.

Адвокат Марин Марковски окачестви процесът като нечестен и заяви, че ще се ходи на трета инстанция. Вярва, че клиентът му може да бъде освободен, тъй като срещу него няма нито едно решително доказателство. Оттук нататък всичко зависи от правосъдието.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *