Подигравка! Запушват с пари устата на ранените от взрива

2

Фирма „Берета Трейдинг“, складове на която гръмнаха край „Петолъчката“ ще даде, безвъзмездна помощ на всичките пострадали работници.На тежко пострадалите, които са в болница ще бъдат дадени 1000 лева, а на останалите по 500.

Фирмата даже щяла да плати разходите на хората, чиито къщи са пострадали при взривонето край Петолъчкта, като получи оценките на застрахователите. Този жест е безкрайно закъснял и няма да покрие нищо, коментираха в Стралджа. Заплатите на работниците били бавени с месеци. За сметка на това те трябвало да бъдат на разположение по 24 часа в денонощието, ако ги извикат на работа, дори в събота и неделя. Не е спазена безопасността на труда, няма намерени инструктажи, които се правят по закон задължително всеки ден. Само заради това фирмата може да отнесе сериозни глоби, но проверяващите най-вероятно ще си затворят очите.

 Всички работници са с психически травми и трябва да се лекуват при специалист. Стресът е бил прекалено голям, за да може да се понесе без компетентна помощ. Такава предложили врачки, които искали да баят на изплашените. Фирмата още не е уточнила колко ще плати на семействата, които останаха без мъжа вкъщи, защото търсенето на тримата изчезнали работници продължава, но никой не вярва вече, че са живи. В епицентъра на взрива са намерени парчета от тела, въпреки че никой още не е потвърдил, че са човешки.

Чуждестранна фирма ще дойде да обезопаси и почисти мястото. Хората от района вече се прибират по къщите си, но страхът им не е отминал. Пътят за Карнобат още е затворен и не е ясно кога ще бъде обявен за безопасен.

Последни новини от село Лозенец, което пострада от взривовете. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *