Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

По-висок акциз върху ракията и бирата ще пребори кризата- с видео

rakiq1Sкandalno.net Горивата и алкохола, включително бирата и домашнярката, ще поскъпнат като част от антикризисния план на правителството. Така, управляващите ще се опитат бързо да напълнят хазната, след като установиха, че липсват почти 2 млрд.лева.

Акцизът върху алкохола все пак ще скочи, въпреки че Кабинетът реши да увеличи само на цигарите. Бирата и домашната ракия, които са най-консумирани в България, също ще поскъпнат наред с другия алкохол. Много хитър подход за събиране на пари, тъй като biraнезависимо от кризата, българинът не се лишава от любимите си питиета. Увеличението на крайната цена ще е с около 20%, сочат прогнозите.

Повишаването на горивата се очаква да напълни държавната хазна с повече от половин милиард лева. Експертите обаче напомнят, че скокът в цените на горивата води след себе си лавинообразен ефект. Щом се увеличат горивата, моментално ще ги последват и хранителните стоки, заради разходите по транспортирането им. По този начин, опасността от инфлация става напълно реална.

Проблемът с дупката в хазната може да се реши по gorivoпо-безболезен на пръв поглед начин- чрез теглене на заем от МВФ. Така обаче се отдалечава вероятността България да влезе до няколко години в еврозоната. А Борисов се закани да го постигне до края на мандата. Така, заради крадливостта на предните и болните амбиции на настоящите управници, българинът има доста да тегли.

Не ясно обаче дали повишаването на акцизите върху горивата и алкохола ще доведе до реално решаване на проблема. Дали това е най-подходящият начин да се вкарат „свежи” пари в държавата. Българинът едва ли ще може да понесе още резки скокове в цените на едни от най-важните продукти- гориво, храни, алкохол.

Правителството измисли антикризисни мерки, само че пак ще има промени в движение. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *