По 2000-3000 евро за ромите и започват да работят

3

Това е идеята на експерти от ЕК и Световната банка, които вчера бяха на конференция в Брюксел. Целта на срещата бе да се обобщят резултатите от приключилата в Унгария европейска програма за социално микрокредитиране на ромите и да се предаде опит на останалите държави. В Унгария са работили близо две години по проекта, той е струвал милион и половина евро и само 150 от ромите са успели да започнат собствен бизнес с отпуснатата сума. Експертите не са особено доволни от резултатите, но все пак препоръчват и в други страни да се изпробва метода. Това обаче накара много българи да негодуват. Те попитаха с какво са привилегировани ромите пред безработните българи. Много по-лесно българин би успял да стъпи на краката си с такъв кредит, отколкото циганите, които са неуки и не разбират от бизнес. Те твърдят, че им е писнало да потъват милиони евро за хора, които не искат да се интегрират, а в същото време бедните да не могат да започнат работа, защото не ги броят за малцинство. На конференцията пък станало ясно, че да се дадат пари не е достатъчно, а трябва да има и специалисти, които да дават съвети на искащите наистина да се интегрират. Те трябва да ги учат на пазарна икономика, на счетоводство, на нюх към пазара, че дори и на труд.  Обикновените българи са против този проект и смятат, че той дискриминира самите тях, само защото не са цигани.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/Rkl27LFXZ0o

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. Циганин и интеграция, това са почти 2 несъвместими неща. НИКОГА,ама НИКОГА болшинството цигани няма да се интегрира.Те се делят на касти ли беше или на нещо като племена.Малцина успяват които имат възможност и повече акъл да постигнат нещо. Но болшинството 95% са първобитни хора които са свикнали да крадат и да живеят на гърба на другите. Вижда се нагледно от най-горната снимка. Живот ден за ден,ядене и пиене /ако има/ и музиката да свири. Въобще това са хора необременени с нищо, немислещи за утрешния ден,волни и свободни.

  2. По 2000-3000 евро за ромите и започват да работят…………….мноооого интересно как ще стане.Циганин и работа ха,ха,ха,мисията невъзможна.Това мързеливо племе никога няма да работи,затова през вековете е било избивано като безполезно чак до 1945год-

    Средновековните хроникьори описват циганите като най-долни същества, близки до животните. В съзнанието на тогавашното общество това убеждение по-късно се претворява и в закони, останали непроменени дори до средата на 20 в. (причината – в средата на 20 век част от едно друго – пак толкова паразитно, но не така “тъпо” малцинство “създава своя държава” и започва похода си към световно господство в управлението.) Пр 1496, 1497 и 1498 г. в Ландау и Фрибург е свикан Райхстага и всички цигани са обявени за престъпници, турски шпиони, и преносители на чумата. Обвинени са още в грабителство, магьосничество, отвличане на деца. Император Максимилиян наредил да не бъдат търпени на германска земя и разрешава избиването им. Електорът Георг II издава декрет за смъртно наказание на всеки заловен циганин в Саксония. През 1721 г. император Фридрих Вилхелм I наредил всеки хванат, да бъде обесен. Обесването през 17 в. било популярно и в чешките земи, Бохемия и на други места. В 1504 г. Луи ХII заповядва изгонването на циганите от Франция. През 1539 г. Франсоа I отсъжда да бъдат обесвани, а след 1647 г. наказанието се заменя с каторга. От 1716 до 1721 …………….

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *