Пламен Трифонов, обвинен за убийството на Яна Кръстева, е освободен

0
Убийството на Яна остава неразкрито

Съдът освободи от ареста Пламен Трифонов, задържан за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. Мотивите на решението са, че няма никакви доказателства срещу Трифонов. Събирачът на бутилки прекара четири месеца в следствения арест.

Яна Кръстева беше убита по особено жесток начин в ранните часове на 9 юли. Резултатите от аутопсията показват, че смъртта е настъпила между 00.00 и 04.00 сутринта. По същото време обаче, вторият заподозрян за убийството Николай Русинов – Чеци, е бил с нея. В показанията си преводачът, който се опита да се укрие от полицията като избяга в чужбина, твърди, че бил с Яна до 6 сутринта. Когато си тръгнал, тя била жива и здрава. Майката на Пламен Трифонов пък свидетелства, че заедно със сина й събирали бутилки от парка до 6 сутринта.

На местопрестъплението няма никакви следи от Трифонов. Полицията обаче се захвана за няколко косъма, открити по тялото на мъртвото момиче. Експертизата обаче показва, че приличат по структура на тези на Трифонов, но нямат луковици, от които да се извлече ДНК.

В същото време обаче, около тялото на Яна Кръстева са открити множество следи от Николай Русинов. Чеци потвърди, че

Пламен Трифонов прекара 4 месеца в ареста

двамата били заедно, изпили доста алкохол, а после правили секс. В 6 сутринта обаче той я оставил да спи в храстите и си тръгнал за вкъщи.

Когато научил, че Яна е мъртва, Русинов се изплашил, че ще го нарочат за убиец и заминал в чужбина. С бягството си за две седмици Чеци може би е искал да прикрие следи от борба по тялото си, но това вече няма как да се докаже, коментират криминалисти. От чужбина Чеци подготвя защитната си теза. Свързва се с адвокат Марин Марковски. Информацията за начина, по който е убито момичето, вече е публична.

При завръщането си в България Николай Русинов е привикан на разпит. Той обаче е напълно подготвен и разследващите няма за какво да се захванат и дори не му повдигат обвинение. Чеци твърди, че не се познава изобщо с Яна, но сестрата на покойното момиче, заяви, че това е лъжа. Приятелки й разказали, че двамата се срещнали за първи път преди две години на морето. Русинов бил барман на плажа, където се запознал с Яна и компанията й.

Така, жестокото убийство на Яна минава в графа „неразкрити“.

Николай Русинов проговори най- напред пред Мартин Карбовски. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *