Пиян пловдивчанин опита да се откупи със 150 лева от ченгета

0

Почерпен летовник блъснал сам колата си „Нисан Примера“ в крайпътен стълб на абсолютно пуста улица. Инцидентът станал край автогарата в Черноморец около полунощ, а 34 -годишният Павел Денков се прибирал от запой. Жители на селището чули трясъка и извикали полиция.

 Шофьорът стоял замислено на волана, но като видял униформените, поизтрезнял. Дрегерът показал обаче 2,5 промила алкохол, което на практика значело пиян като талпа. Пловдивчанинът първо го ударил на молба, после на чувства, разплакал се и обещал да не прави повече така. Ченгетата обаче невъзмутимо му пишели акт в това време. Пияният изчерпал всички начини да се откопчи, след което се сетил, че има в джоба неизпити още 150 лева. Той демонстративно ги сложил върху недовършения акт , но предизвикал още по-люта реакция. Полицаите го натоварили на колата си и го завели в болницата да му бъде направена кръвна проба за алкохол. След това го задържали за опит да подкупи длъжностни лица. Сега мъжът ще отговаря не само за каране в нетрезво състояние, а и е подведен под отговорност и по-тежък член – за подкуп.

Все още петдесетолевките в България вървят пред униформените, но някои се страхуват да не им се устрои капан и да се сбогуват с работата си, казаха запознати. Те предпочитали да се направят на герои, отколкото да бъдат отстранени от длъжност. Този страх у полицаите да прибират предложените им пари може би ще намали броя на произшествията това лято. Хилядите туристи край морето ще се съобразяват кога пият, колко пият и как се качват на колата си. Зевзеци обаче коментираха този случай, че ако пловдивчанинът е имал повечко пари, можело и да не обиди полицаите и да отърве кожата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *