Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Пием най – мръсната вода в Европа

Чешмяната вода най – отровна в България

Български учени ревнаха преди ден, че чешмяната вода у нас съдържа най – много вредни елементи, сравнено с останалите страни от Европа. При допустима норма на отклонение от пет процента на микробиологичните показатели, у нас тя е цели петнадесет процента.

Основната причина за високото ниво на замърсяване е, че у нас по – голямата част от водопреносната мрежа е изградена от желязо. Плюс това тя е достатъчно стара, за да бъде баба на повече от половината българи, а това само по себе си е достатъчно за замърсяването. Според специалистите, вредните свойства се увеличавали многократно и от обработката на водата с хлор и алуминиев сулфат.

Чешмяната вода най – отровна в България

В крайна сметка, докато стигне до потребителите, водата се оказва точно двадесет пъти по – мръсна от изворната и кладенчова вода. Особено високо било и съдържанието на мед, което трябва да е най – много милиграм, а в България то е точно два пъти повече, или два милиграма. Същото е положението и с канцерогенния елемент кадмий, който силно уврежда бъбреците.

Най – отровни у нас били старите тръби в Плевен и Монтана, които според специалистите буквално са затънали в мръсотия. Най – вредна обаче е водата в Ямбол, Сливен, Монтана, Бургас и Пловдив.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=Al8LXB976II

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *