Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Петричкият месопреработвател Мес-Ко с над 80 бона задължения към държавата, счетоводителката В. Стоева му била „гръб”

63-09-85Доста странно поведение и управление на финансовите ресурси демонстрира една от най-скандално известните месопреработвателни фирми в югозападна България, пише електронното издание на вестник Топ ПРЕСА. Става въпрос за „Мес-Ко Петрич”, която преди време влезе в епицентъра на скандала с иззето месо от търговската мрежа заради месо със съмнително качество, вид и произход. Справка в държавните регистри показва, че фирмата, управляваща се от Костадин Чарбаджийски, е декларирала около 1 милион печалба за миналата година, от който четвърт милион стои в каса, която на счетоводен език може да бъде наречена фиктивна или защо не черна. Успоредно с тази печалба производителят на салам и луканка от град Петрич е теглил кредити в размер на 128 000 лева и въпреки големите суми, декларирани в банка – 200 000 и на каса 250 000 лева, имат данъчни задължения за над 58 000 лева и осигурителни задължения над 14 200 лева, което освен наглост си е повече от подозрително.

Според информация на наш репортер, взета от средите на едрия бизнес, счетоводителката на „ царят на мръвката” в Петрич В. Стоева  се слави с „връзките” си в местното ядро на НАП и това не било никакъв проблем за господин Чарбаджийски. Ето защо наш човек моментално ще разпрати писма до шефа на НАП – Благоевград и София, за да се проверят нещата. Ако госпожа Стоева „продава” подобни услуги и е „сигурен” гръб в данъчния комфорт, това не е ли абсолютна злоупотреба с българското законодателство и общество?

Опитахме се да се свържем с офиса и на госпожа Стоева, и на господин Чорбаджийски, които ни размотават вече половин месец, за това ще ги попитаме от тук: Госпожо Стоева и господин Чарбаджийски, имате право на глас и отговор, ще отговорите ли на нашите въпроси?

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *