Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Песни и танци без граници ще огласят летен Китен

Фолклорната фиеста се организира от кметство Китен под патронажа на д-р Димитър Германов-кмет на община Приморско, с подкрепата на читалище „Свобода-1948”. Певчески групи, танцови състави и ансамбли, инструментални групи и оркестри, индивидуални изпълнители ще огласят и веселят множеството цели три дни-15, 16 и 17 юни на летните сцени на гр.Китен. Културното събитие ще даде своя принос за запазването и обогатяването на българските и международните културни традиции.

Майсторството на участниците ще бъде оценявано освен от вниманието и аплодисментите на многобройната публика ,и от компетентно жури с председател проф. Стефан Чапкънов. „Корифеите” във фолклорното изкуство строго ще отсяват художествените качества на съставите и изпълненията, ще следят за спазване на регламента на фестивала. А той е разчетен в определени минути, за да могат участниците равностойно да разгърнат своите уникални възможности. На певческите групи се предоставят по 15 минути, по 20 мин.-за танцовите състави и ансамбли, до 10 мин. се отпускат за всяка инструментална група и оркестър, индивидуалните изпълнители ще разполагат с по 8 минути.

МФФ „Атлиманска огърлица-песни и танци без граници” е регистриран в EAFF. Награди ще има от името на кмета на община Приморско и кмета на Китен, своя награда ще даде и читалище”Свобода.1948, ще има грамота със знак за всеки колектив, както и диплом за принос. Особено внимание заслужава наградата на медия, а медийни партньори на фестивала са телевизиите „Сънрайз мюзик”, „Еврофолк”, СКАТ и радио Фолк. Организаторите осъществяват директно излъчване и запис на всички участници. Изработва се и запис за популяризирането на Международния фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица”.

Дефиле на участниците ще предшества тържественото откриване на фестивала на 15 юни. И през трите дни ще има културна програма. На 16 юни ще се проведе дискусия „Фолклорът-залог за автентичност в многообразието от традиции”. Тържественото закриване на МФФ „Атлиманска огърлица-песни и танци без граници” ще бъде на 17 юни.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *