Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Перник след земетресението – никакво развитие и напразни надежди

Разбита улица в Перник

Перничани още страдат след земетресенията

2 месеца след земетресението в Перник, градът още не може да се съвземе. Гражданите чакат своите помощи, а обещанията за възстановяване на щетите бяха поредната голяма лъжа на държавата.

Над 8500 перничани чакат помощи от държавата, но май ще си останат с чакането. Трагедията след земетресенията от 22 май още не е приключила, защото около 500 човека живеят по фургони и палатки, а помощите за хората са потънали някъде по трасето. Междуведомствената комисия е взела решение само за 194 души, а останалите се молят всеки ден и се чудят къде да живеят. Само на 35 човека са преведени помощите, но едва ли някой може да възстанови дома си с мизерната еднократна помощ. Също така са събрани и пари, чрез дарителските банкови сметки, но и те не стигнаха до безпомощните и бездомни перничани. Докъде ще стигне наглостта на държавата и колко още трябва да преглътнат хората. Все пак, гражданите може да се радват, защото сме в летния сезон, ами ако беше зима…? Абсурдите не изумяват никого и всички си мълчат по случая, защото както  може би знаете, по-голямата част от медиите са платени и отразяват новините, само както е удобно за управляващите ни депутати. Ние от екипа на skandalno.net не сме платена медия и не подкрепяме лични или корпоративни интереси, а отразяваме новините такива, каквито са – реални и разочароващи.

Покрив на къща

Хората са принудени сами да оправят домовете си

Междувременно Общинсккият съветник от Перник – Галина Атанасова призова колегите си да помогнат на пострадалите от земетресенията и да направят всичко по силите си, за да могат хората да разберат какво се случва. Най-малкият жест, който могат да направят от Общината е да назначат 2-3 човека на телефоните, които да обесняват на хората защо не си получават помощите. А дали държавата ще се намеси, ще разберем след 5-и октомври, когато е крайният срок за подаване на информацията за пострадалите.

 

Помощите в Перник. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

4 кометара за Перник след земетресението – никакво развитие и напразни надежди

  1. asen Отговор

    24.07.2012 в 16:53

    Нямам думи! Това не може да го каже еи така.. виж-> http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/74632

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *