Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Пенка става благотворителка!

Пенка сирачеЯвно примерът на Златка Димитрова е заразителен. Ромката Пенка също реши да се занимава с благотворителност. Само че напористото девойче смята да търси пари за умни ромчета, които искат да завършат висше образование.

Самата тя призна на няколко пъти в Биг Брадър, че не е имала време да учи, тъй като след четвърти клас майка й я е спряла от училище и й възложила да гледа по-малките си братя и сестри и да върти къщата. Не че много ми се ходеше на училище, но едва сега разбрах, че е трябвало, въздъхна тя. Голямата непукистка имаше респект единствено от Денди и Киро Скалата и ги гледаше със зяпнала уста, възхищавайки се на знанията им. Затова и се подчини веднага на Денди, който в една от мисиите й беше учител.

На 13 години пък майка й я пратила на работа в птицекланица, после й намерила място да мие тоалетните на автогарата. Едва сега Пепи разбра защо е било нужно и да учи. Тя искала да кара кола, но се оказало, че без завършен осми клас не може да вземе книжка.

Зли езици разправят, че ромското девойче започнало да бута пари на учители да й дадат диплома. Явно те не са запознати с новите правила в образованието и купуването на диплома за осми клас в момента е по-трудно, отколкото да се вземе от университет. Макар и с неохота, ромката се хванала за учебниците и смята да стигне поне основно образование.

За благотворителността пък се свързала без много да му мисли с принц Ангел. Сега двамата ще правят фондация и кастинг на желаещите да учат. Пенка ще се възползва от парите на фондацията, за да учи и самата тя, но наистина се е захванала здраво с просветата на хора от нейния етнос.

В още едно от откровенията си в Брадъра тя каза, че в момента и да иска, не може да стане никаква. Не може да работи това, което иска, защото няма обща култура, няма и образование.

Междувремено друга брадърка обеща и завърши образованието си. Това е певицата Бони, която стигна до абитуриентски бал.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *