Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Пътищата на България четвърти по брой жертви в Европа – с видео

patБългария се нарежда сред петте европейски страни с най- опасни пътища. Според класацията, у нас загиват 118 души от 1 милион при ПТП. Румъния, Гърция и Полша са в дъното на черната статистика за жертвите при катастрофи.

711 души са загинали във войната по българските пътища от началото на

Превишената скорост и алкохола най-често причиняват ПТП

Превишената скорост и алкохола най-често причиняват ПТП

2010 до месец ноември. 24 % процента от убитите са деца и младежи до 24- годишна възраст. Над 7000 са били ранените при катастрофи. Освен пътниците в автомобила и шофьора, много жертви има и сред пешеходци, велосипедисти и мотористи.

Пътят София- Кулата взима най- много жертви. След него се нареждат пътищата в големите градове – София, Варна, Пловдив и Бургас. Карането с висока скорост,

България пета в Европа по най-опасни пътища

България пета в Европа по най-опасни пътища

алкохолът и наркотиците, отнемане на предимство, са основните причини за трагичните случаи по пътищата. Мостът между Русе и Бяла също се сдоби с печална слава. Макар и след реконструкцията му, пътят продължава да е много опасен. А според местните, е още по- опасен и от преди. Само в първите два дни след пускането му, разширеният мост взе девет жертви.

Според мнозинството българи, трагедиите по пътя се дължат най- вече на ниската култура на шофьорите, а не толкова на лошата инфраструктура.

Държавата признава безсилието си да се справи с хулиганите на пътя. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Пътищата на България четвърти по брой жертви в Европа – с видео

  1. joro Отговор

    15.02.2012 в 13:53

    Като водач на МПС или пешеходец, какво се питате, когато някой наруши правилата или забраните: Кой го е учил или кой му е дал книжка?Защо първите 6 страни с най-малко жертви на милион жители, не задължават кандидатите за водачи на МПС, да се обучават във фирма?Кога РБългария ще изпълни изискването на ЕС да въведе обучение с придружител?Защо само в България услугата обучение на кандидати за водачи на МПС, която не е транспортна,се приема за „услуга от обществено значение“?Шофьорите са такива, каквито са изискванията на държавата към кандидатите за водачи на МПС!Ако кандидатите, които се явяват на изпит, не са добре научени, защо държавните служители им дават свидетелства ?За миналата година, 6640 водачи на МПС, които са получили свидетелства от ИААА , са причинили по своя вина ПТП! Защо държавните служители не ги върнаха за още обучение, за да не ранят 8301 човека да не убият 658 човека?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *