Паспортният Откопод печели милиони на година, заради тромавата бюрокрация- с видео

2

pasportРазгорелият се скандал президент- премиер, премина и на по-ниско равнище: вицепрезидент- министър. Ангел Марин обяви, че Божидар Димитров, който отговаря за българите в чужбина, оглавява незаконната търговия с наши паспорти. Темата за далаверите с българско гражданство изплуваха след ареста на Стефан Николов – секретар в Агенцията за българите в чужбина.

Тромавата доскорошна процедура за издаване на паспорт за чужденци, благоприятствала процъфтяването на корупционната схема. Македонски и молдовски бандити, събирали крупни суми, над 10 000 евро, от свои pas1съграждани, желаещи да получат български паспорт . Тлъсти рушвети получавали лица от Агенцията за българите в чужбина, като едно от ключовите звена по пътя към гражданство. Последният в процедурата е вицепрезидента, който подписва документите и озаконява полученото гражданство.

Ангел Марин беше първият, който скочи срещу новия закон, предложен от Божидар Димитров, за ускорено pasport2издаване български паспорти. Идеята е в рамките на една година желаещите чужденци да получат наше поданство.

Паспортната мафия печели милиони евро на година, само от туткавата система за издаване на паспорти. Неуреденият закон за кандидатстване за гражданство позволява намесата на посредническо лице, което да подаде молбата от името на желаещият. По този начин става възможно вмешателството на престъпници, които се възпозват от законовия хаос, за да трупат милиони.

Българските паспорти се използват и от турски граждани, идващи у нас само по време на избори.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *