Пасивното пушене е пагубно за неродените бебета!

0

цигараВсички знаем колко вреди на здравето нанася цигареният дим. Независимо дали сме активни, или пасивни пушачи. Дори битува схващането, че пасивните пушачи са по-застрашени.
Тютюнопушенето е изключително вредно за бременната жена и най-вече за неродения плод.

Ако обитават среда на пушачи, жените, които очакват своите бебета са заплашени от раждане на мъртвородени деца, както и на такива с увреждания. Пасивното пушене увеличава риска от раждане на деца с понижено телесно тегло, с по-малка обиколка на главата, а също и с други занижени показатели.

кафеДоказано е, че пасивните пушачи поглъщат около 1% от дима, който по принцип поглъща този, който е запалил цигарата. Макар на пръв поглед това да ни изглежда минимално количество, определено не е така, защото то е напълно даостатъчно да предизвика редица заболявания у хората, като е особено опасно за бъдещите майки и техните бебета.

У нас не е толкова известен фактът, че и многото изпити кафета могат да имат подобни последствия за неродените деца. Ето защо е особено важно бъдещите майки да избягват подобен род заплахи, както и хората около тях да не им пречат в това.

Най- младият пушач в света е на 3 години. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *