Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Пашата и Боевски с общ бизнес

Гълъбин Боевски е пряко свързан с хора на Пашата, които управляват бизнеса му в България, установи журналистическа проверка по твърдения на бивши негови политически съратници. Босът от СИК и приближен на Бойко Борисов, Румен Николов и щангистът, заловен преди 2 години с 9 килограма кокаин, са имали многократни контакти в миналото, но не покрай спорта.

Румен Николов  - Пашата

Румен Николов – Пашата

„Пашата официално няма никакъв бизнес в България. Всичко се движи от подставените му лица. Едно от тях е прословутият бивш борец Евгени Стамов – Бат Гена. Чрез него Пашата влезе в дистрибуцията на цигари по времето на ГЕРБ. Стамов е бизнес партньор с едно лице, за което малко се знае – Борислав Първановски, около 40-годишен крупен бизнесмен. Двамата въртят заменки от типа „кон за кокошка“ в София“, насочва ни с информация източник от общинския съвет в София.

Журналистимеска проверка в „Държавен вестник“ по тази информация установи, че Гълъбин Боевски е прехвърлил една от фирмите си точно на Борислав Първановски.

Гълъбин Боевски

Гълъбин Боевски

Това се случва през 2010 година. Дружеството няма дейност, но има открити сметки в няколко банки, а финансовите потоци остават в тайна.

През 2006 и 2007 година, по времето на Бойко Борисов като кмет на София, подставените лица на Пашата Евгени Стамов и Борислав Първановски извършват серия скандални заменки, с които се облагодетелстват. По това време член на ГЕРБ става и Гълъбин Боевски, който три години по-късно ще прехвърли фирмата си на Борислав Първановски. Въпреки че е кухо, дружеството върти сериозни финансови средства с неясен произход.

Шампионът по щанги Гълъбин Боевски беше арестуван през 2011 година в Бразилия с 9 килограма кокаин.

След 2 години престой в затвора той мистериозно и предсрочно се завърна в България. Спортистът никога не е крил симпатиите си към ГЕРБ дори след като напусна поста на общински съветник в София. Оказва се обаче, че е близък и с хора на Пашата. Докато Боевски е общински съветник в София, той е гласувал серия от скандални заменки в полза на Евгени Стамов и на Борислав Първановски – човека, с когото е подписал договор за продажба на една от фирмите си.

Първановски и Евгени Стамов се възползват от близостта си с ГЕРБ по това време и чрез две заменки стават собственици на два съседни апетитни парцела от близо декар на Околовръстното шосе в София, до Суходол. Там е планирано да има паркинг и бензиностанции.

Интересно е и какво са дали, за да заграбят парцела – няколко панелни апартамента в покрайнините на София, които общо се оценяват на не повече от 200 хиляди лева по пазарни цени, но оценителите по сделката за замяна ги надули неколкократно. През 2010 година двата парцела са обединени в един без проблеми, отново с помощта на общинския съвет, където мнозинство има ГЕРБ.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *