Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Първолаците най – честа жертва на трафик в интернет

Педофили се възползват от тяхната наивност

Малките са най - уязвими в интернет

Малките са най – уязвими в интернет

Интернет е най – опасен за деца на възраст от 6 до 12 години. Най – големият риск за малчуганите са трафикът на хора, непредпазливото споделяне на лични данни от хлапетата и разпространението на порно снимки и материали с тяхно участие.

Специалистите са категорични, че децата трябва да участ от най – ранната си възраст за опасностите в интернет, защото това ще ги предпази от много беди и неволи. Основната задача за това се пада на родителите, които не трябва да чакат благоволението на институциите, за да обяснят на наследниците как да използват безопасно интернет.

Родителите трябва да грижат за децата

Родителите трябва да грижат за децата

Председателят на фондация „БГ сайт” Жюстин Томас дава някои практически съвети към всички, които имат деца. На първо място, малките трябва да общуват само и единствено с познати и на никого да не казва личните си пароли. Родителите от своя страна трябва непрекъснато да осъществяват контрол върху сайтовете, които детето им посещава.

„Много от родителите използват възможностите на интернет, за да си осигурят малко спокойствие и време за самите себе си. Оставят децата пред компютрите без надзор и именно тогава е най – опасно. Защото мрежата е пълна с престъпници, чиято цел е да се докопат до информация за своите жертви. Най – често това е отнемане или замяна на самоличност, кражба на лична информация, снимки, телефонни номера и адреси, което вече създава реална опасност за хората и в реалния живот” – каза Жюстин Томас.

Другата най – сериозна заплаха за децата в интернет е трафикът на хора. Според статистиките на Европейския съюз, в последно време се наблюдава рязко увеличаване на случаите, когато трафикантът на човешка плът улавя жертвата в сайтове за запознанства или социалните мрежи. Казано с други думи, мрежата се е превърнала в основно място за набиране на жертви за трафик.

При съмнения се обадете в най – близкото звено на полицията чрез тел. 112 или на горещата линия за безопасен интернет на тел. 124 123.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *