Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Първо ритуално убийство край Своге!!!

Зверското убийство вдигна на крак ченгетата в цялата област

Зверското убийство вдигна на крак ченгетата в цялата област

На 29 август криминалисти откриват трупа на 59-годишната Елена Томова край Своге. Жената е открита във вилната зона на село Владо Тричков. Лявата й гърда бе отрязана със сатър, по вагината имаше наранявания от твърд предмет, а на челото и бе издълбан дълбок кръст, стигащ до костта и носа. Всички тези жестокости са причинени, след като жената е била удушена с голи ръце.

Разследващите са потресени от жестокостта, с която е отнет живота на жертвата. От областната полиция съобщиха лаконично, че имат кръг от заподозрени, чиито алибита се проверяват. „Случаят е много заплетен, оставете ни да си вършим работата“, коментира за „Скандално“ човек от разследването.

Една от версиите е, че извършителят членува в секта и познава жертвата. Рязането на гърдата и нараняванията по половия орган говорят за жестокост, характерна при изневери или ревностни състояния. Удрянето на главата с твърд предмет и душенето не са типични черти на сатанинските убийства, но издълбаният кръст говори за силна религиозност и желание за наказание, твърдят експерти. Именно кръстът е една от най-големите грешки на извършителя, освен ако не го е направил с цел умишлено да заблуди разследването. Според криминалисти подобни убийци се залавят лесно, защото бързо се профилират от психолозите.

ubiistvo-1При огледа в дома на жертвата са открити доста религиозни книги. Една от тях е „Нов прочит на Библията“. Не се изключва възможността и жертвата, и убиецът да са членували в сектантска организация и оттам да се познават. Според наши източници убитата е била част от сектата Свидетелите на Йехова. В момента ще бъдат разследвани и други членове на сектата.

Голяма част от сатанинските убийства, включващи ритуали и знаци, са копирани от руски секти. Причината е, че там подобни престъпления са по-често срещани. Появили са се още преди Октомврийската революция.

За сатанистите е характерно да пият от кръвта на жертвата и да й вадят органите. Имало е случаи, при които убиецът посяга на бременна жена, вади плода и го яде. Пред полицията после извършителите обяснявали, че сатаната го е накарал да прави това.

Подобни извращения у нас не е имало и криминалисти не са работили по такива случаи. Дори най-гнусните убийства с разчленяване на трупове се извършват от хора, които са били с психични проблеми – тежко детство, комплекс за малоценност или ревност, но при нито едно от тях извършителите не са членували в религиозни организации. Преди няколко месеца СДВР разкри престъпление, при което дъщеря също удушила и разфасовала втория си баща, но мотивът тогава беше свързан със сексуален тормоз от страна на таткото.

„Преди около 8-9 години имаше подобно престъпление край Владо Тричков. Тогава на гърба на жертвата беше издълбан знак „V“. Бяха му натъпкали и клечки през ануса, които бяха стигнали чак до белия дроб. Тогава извършителят беше заловен и се оказа, че става дума за гей- убийство“, съобщи вчера криминалист с дълъг стаж пред „Скандално“. По думите му последният случай не може да се сравнява с предходни и е единствен засега в страната ни.

„Можем да го причислим към ритуалните убийства – и кръстът, и религиозните книги в дома на убитата насочват към тази хипотеза. Досега аз поне не съм работил по такъв случай, въпреки че имам 20-годишен стаж“, коментира криминалистът.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Първо ритуално убийство край Своге!!!

  1. веввевев Отговор

    30.09.2011 в 13:29

    Фанаате ли го за хуя го фанахге и го държите здраво

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *