Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Първият и последният автограф на Емил Димитров греят в НДК

Изложбата „Плоча с автограф" се откри на 4 декември в НДК

Изложбата „Плоча с автограф“ се откри на 4 декември в НДК

Плоча на Емил Димитров отпреди 50 години с лично посвещение на изгряващата тогава звезда е сензацията в изложбата „Плоча с автограф„. Експозицията от личния архив на представители на шоубизнеса и на ценители се откри на 4 декември в НДК и ще остане там месец като ядро в Новогодишния музикален фестивал.

Изложбата „Плоча с автограф"Не по-малко ценен е и автографът на Емил Димитров върху негов култов двоен албум, даден малко преди смъртта му. Организаторът – музикален клуб „33 оборота“ изважда от колекциите на своите членове и плочи с автограф на покойни легенди на естрадата като Боян Иванов, Катя Филипова, Маргарита Димитрова, Цветан Панков, Петър Чернев.

Специално за изложението плоча от своя архив дарява журналистката Елиана Митова, която е биограф на оперетната легенда Мими Балканска. Тя има възможност да интервюира Леа Иванова 3 години преди смъртта й. Когато е представена на Леа, фамозната певица, реагира така: „Най-после едно интелигентно момиче да дойде.

Изложбата „Плоча с автограф"Иначе все ку*ви ми водят“. „Я! Спомени от времето на Цола Драгойчева!“, с тези думи се спря един от първите посетители на изложението. После се оказа, че това не е насмешка, а само началото на едно дълбоко преживяване.

„Боже, колко е млад Кидика! Ето я любимата ми Грета Ганчева! Ето ги и братя Аргирови – за тях едно време имаше слух, че са синове на народния певец Илия Аргиров! Ето я и Данчето Христова! Колко са пъстроцветни „Трамвай №5″! Знаят ли младите днес, че едно време заради такива дрехи ги спираха от предавания“, продължи ценителят на ретрото.

Изложбата „Плоча с автограф"После разказа случка от снимки на предаване с Боян Иванов. „Хачо Бояджиев го снимаше, а Боян с корема напред. Режисьорът му направи забележка, че се е запуснал, а Боян му отвърна, че все пак концертът е за 1 май – добре е народът да не вижда слаботелесни хора по телевизията, защото в социализма гладни няма. „А край тях имаше доносници, които чакаха само такива безобидни реплики“, сподели зрителят.

В първите часове на откриването на изложбата премина певицата Теди Кацарова и не пропусна да се щракне до плочата на своите родители – като част от група „LZ“. Експозицията съдържа подписите на десетки легенди на естрадата включително и на действащи звезди. Атракция са албумите на певци, успели да издадат плоча на винил в първите години на кариерата си – като Ирина Флорин, Веско Маринов, Деян Неделчев…

В изложението присъст ват парафите и на имена извън музиката, подписали се върху тематични грамофонни плочи – Таня Масалитинова, Стоянка Мутафова, космонавтите Георги Иванов и Николай Рукавишников.

Нова българска грамофонна плоча, произведена през 2013 г., е акцентът в изложбата „Плоча с автограф“. Тя се появява почти 20 години след като спира производството на грамофонни плочи у нас. Издава я клуб „33 оборота“ специално за проявата в НДК. Албумът е с песни по стихове на Надежда Захариева. Плочата се посвещава на юбилей на поетесата, която навлезе лична 70-годишнина. Съдържа песни на певци, с които тя работи през последните 5 години.

Надежда Захариева и участниците в плочата – Стефка Берова, Александър Александров и Силвия Кацарова, ще посетят поотделно изложбата, за да поставят автографа си върху калъфката. Причината е в различните ангажименти на всеки от тях. Албумът е в лимитиран тираж за най-близките и почитатели на Надежда Захариева.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *