Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Първанов подарил половин милион държавни пари?

Георги Първанов

Палавото Яне заплаши досегашния президент на републиката Георги Първанов, че ще поиска разследване по въпроса с опрощаването на около 500 000 лева държавни дългове. Вечно правещият се на света вода ненапита Яне Янев отправи риторичен въпрос към бившия държавен глава как, на кого и защо е отменил дълговете. Той завърши със заканата, че ще проучи лично този въпрос.

В деловодството на парламента вече бил внесен проект за създаване на анкетна комисия, която ще гледа под лупа действията на досегашния президент и вицето му Ангел Марин, свързани с помилвания и даване на българско гражданство. Под проекта са се подписали депутати от РЗС, ГЕРБ и независими народни представители. Демократите също искали да подкрепят инициативата, ама закъснели.

,

Яне Янев

По мнение на лидера на РЗС, новосформираната комисия „Първанов – Марин” ще се занимава и с опростените граждански дългове към държавата. Гръмогласният Янев заяви, че в такива случаи отговорността пада изцяло на президента, а не се поделя с вицепрезидента, както е в случаите с помилванията и даването на българско гражданство.

Компетентни припомниха, че според Конституцията опрощаването на държавни вземания е изцяло пълномощие на президента, за което не може да бъде преупълномощено друго лице.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *