Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Парти клубове отглеждат дечица, докато майките работят

Парти клубове работят незаконно като забавачки, казаха родители. Тъй като в детските градини няма достатъчно места, а парти-клубовете пък нямат клиентела, собствениците им решили денем да работят като забавачки, а вечер да организират партита, когато има поръчка.

 В началото идеята била да се гледат деца за няколко часа, докато майките са на пазар, а после бизнесът се разраснал и жените оставяли там малчуганите за цял ден. В клубовете няма необходимите условия да се отглеждат деца, няма детска кухня, храната се внася отвън, никой не изчислява менюто дали отговаря на стандартите, достатъчни ли са плодовете и витамините в него. Програмата за обучение е по усмотрение на собственика, който пък обикновено хабер си няма от обучение. Най-страшното е, че някои от клубовете нямат градини и децата стоят затворени в помещението 8 часа, без да се разхождат навън.

Новият бизнес процъфтява, цените са конкурентни, тъй като не се плаща на пълен персонал и не се спазват изискванията, понякога за малчуганите се грижат сервитьорки, или готвачки, или всякакви безработни, които искат за припечелят някой лев. Нелегалните детски градини, без градини само в София са 60. В големите градове също клубове са сменили бизнеса си, като на места дори няма легла, където малките да си починат следобед. Дейността е маскирана като детски клуб с аниматори или детска занималня, но няма подписани разрешения нито от ХЕИ, нито от инспекторатите на образователното министерство.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *