Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Парламентът не иска закон за по- сурови присъди за убийците! – с видео

sadПравната комисия в парламента пожали убийците и им остави „вратички” в закона, чрез които да получават по- леки присъди, ако се признаят за виновни. Предложението на депутата от БСП Любен Корнезов да отпадне привилегията за извършителите на тежки престъпления беше отхвърлено от силни адвокатски лобита, според „почернени” майки. В правната комисия, например, членува адвокат Явор Нотев, който защитава обвинените за убийството

Кирил Въжаров бе убит на пъпа на София преди 1 г.

Кирил Въжаров бе убит на пъпа на София преди 1 г.

на Кирил Въжаров през 2009.

Тихият протест на няколко майки, чиито деца са били убити, подбудил бившия съдия Корнезов към внасяне на поправка в наказателния кодекс. Неговата идея била да отпадне леката присъда за убийци, признали се за виновни, както и за шофьори, които след употреба на упойващи вещества, са причинили смърт или тежко нараняване. Предложението включваше още мярката да важи в случаи на наркотрафик и разпространение, трафик на хора и отвличания. Също така за прегрешили магистрати, следователи и  полицаи.

Протестът във Варна постигна доживотна присъда за убиецът на Радостина

Протестът във Варна постигна доживотна присъда за убиецът на Радостина

Адвокати и прокурори, участващи в правната комисия към парламента, обаче отхвърлили идеята за суровото наказание. Новината срази и без това съсипани родители, чиито деца са били убити, и им отне единствената надежда в живота – справедливо наказание за убийците.

Последният скандален случай с неоправдано ниски присъди е от миналата седмица, когато обвиняемите по делото „Борилски“ – Георги Желязков и Стоян Стоичков, получиха съответно по 19 г. и 17 г. лишаване от свобода. А те дори не се бяха признали за виновни. От тези години, ще излежат около 8-9 само, прогнозират адвокати. Ще им се приспадне за добро поведение и т.н. Когато излязат обаче, напълно възможно е пак да извършат престъпление.

Един от малкото случаи на справедливи присъди у нас. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *