Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Парчета от Марс по – скъпи от злато

Фрагментите от Марс са изключително рядко срещано явление…

Главоломно се повиши цената на частици от метеоритния дъжд, който падна преди една година в пустинята Мароко. В момента фрагментите се продават с поне десетократно по – висока цена от тази на благородния метал  –  злато за грам. След дълъг период на проучване експерти установиха, че извънземните частици са от планетата Марс и навярно са възникнали при сблъсък на огромен астероид с Червената планета. Стойността на метеоритите се повишава с всеки изминал ден, защото са намерени в автентичния си вид и не се променят под влияние на климата или земни микроорганизми.

Цената на златото е 10 пъти по-ниска от тази за грам отломки от Марс

Такъв вид метеоритен дъжд на Земята е наблюдаван едва четири пъти. За пръв път подобен вид дъжд е регистриран през  1815 г., а в момента общата маса на откритите  метеорити в пустинята в Мароко  е приблизително 11 килограма, като цената на един грам по настоящем варира от 500 до 600 долара.

Най –  любопитен и важен за учените обаче остава факта, че при специална експертиза на марсиански метеорит  може да се установи,  дали на  Червената планета има налични условия за живот и въобще каква е  средата, която може да предложи Марс.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *