Парацетамол за любовна мъка

1
Пийте парацетамол при любовна мъка

Любовта боли. Ако до този момент не сте осъзнали това и не сте се вслушвали в сърцераздирателната лирика на романтичните балади, то е крайно време да се убедите. Последните изследвания на учените доказаха, че любовта е болест и тя може да се лекува.

Ако страдате от несподелена обич или твърде тежко приемате изневярата, достатъчно е да вземете едно хапче парацетамол, за да облекчите страданието на покрусеното си сърце. Учените гарантират, че колкото и банално да изглежда, лекарството работи при всеки страдащ от разбито сърце.

Американски психолози от университет в Калифорния доказаха, че емоционалната и физическата болка са еднакво вредни за сърдечния мускул. За да проверят хипотезата, те провели експеримент с повече от 60 души, който продължил три седмици. Всички пациенти имали различни емоционални страдания, които не им давали спокойствие дори и за миг.

С лекарства към вечно щастие

Половината от доброволците получавали парацетамол за облекчение на терзанията си, докато другите приемали само хомеопатични средства. Членовете и на двете групи трябвало да описват как се чувстват всяка сутрин след ставане от сън. Оказало се, че тези, които вземали по две таблетки (1 000 милиграма) парацетамол изпитвали значително облекчение от болката, докато при другите почти нямало никаква промяна.

За да проверят резултата, психолозите извършили още един тест, в който участниците трябвало да се почувстват отхвърлени от обществото. Специалистите уточняват, че отблъскването на човек от любим или неговата социална група е изключително силно емоционално изживяване, което се превъзмогва трудно.

По време на второто изпитание бил използван мозъчен скенер, който отчитал въздействието на емоционалната мъка у пациентите. Както се и очаквало, приелите парацетамол се чувствали значително по-добре и намирали по-бързо сили за нов живот, отколкото другите.

Специалистите обаче съветват да не прекаляваме с болкоуспокоителните при всяко емоционално преживяване. Според тях сърдечната болка може би е предупреждение, което ни кара да не повтаряме грешките си. Освен това приемането на парацетамол в големи количества може да доведе до бавна и мъчителна смърт. Например, при приемане на 8 грама от лекарството, възможността да развием чернодробна недостатъчност е почти равна на 100 %.

Най-щастливия ден:

http://www.youtube.com/watch?v=uWLPi26Ov2E

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Възстановяване от травматично събитие отнема време, и всеки се лекува със свое собствено темпо. Но ако месеци са минали и Вашите симптоми не са преминали , може да се нуждаете от професионална помощ- от травма- експерт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *