Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Парадокс! Забранихме цигарите – разрешаваме наркотиците

Да се декриминализира притежаването на малки дози наркотици за лична употреба, настояват от фондация „Инициатива за здраве“.

Страната ни била първа в Европа по употреба на амфетамини от ученици. В момента в затворите имало над 2000 души, заловени за притежание на наркотици и те излизали много скъпо на държавата, загрижени са от фондацията. Не били отчетени реалните рискове от забранените вещества. Някои били не толкова опасни. Наркозависимите трябвало да се третират не като престъпници, а като болни, продължават с предложенията си борците за защита правата на наркоманите.

Да не се носи наказателна отговорност, ако някой бъде хванат с две цигари марихуана, пледират те. 500 лева била месечната издръжка на наркоман, затворен за няколко дози за лична употреба. Как обаче ще бъде доказано коя доза е за лична употреба и коя за продан, не е ясно. По този начин наркодилърите могат да получат свободата да продават безнаказано, ако имат в джоба си само две дози. Наркотичнозависмите българи в момента са над 300 хиляди. Явно вече те започват да се борят за своите права и може би ще ги извоюват. С медикаменти се друсали ученици още от 15 годишни, а на твърд наркотик – хероин били „само“ 31000 души.

След като държавата започва кръстоносен поход срещу пушачите на цигари, сега се налага да обмисли дали да легализира леките наркотици. Ситуацията е парадоксална, коментираха социолози. Единият порок ще се наказва, а другият ще се поощрява в малки дози. Те направиха сравнението, че досега не е залавян пушач да буйства и убива, защото са му свършили цигарите, но при наркоманите най-честите престъпления се извършват, за да се набавят пари за нова доза.

Наркотици в София. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Парадокс! Забранихме цигарите – разрешаваме наркотиците

  1. kama Отговор

    27.06.2012 в 11:13

    4udesna idej i ostava zakonno da se prodavat v aptekite bez recepta,togava na narkodilarite im e spukana rabotata.prostituciata sashto trjbva da se uzakoni v malki dozi.i vsi4ko shte e ok.

  2. ристе Отговор

    27.06.2012 в 12:10

    Бра а а а аво.браво.Да се разреши убиването до 2 човека,изнасилванията ,кражбите,анархията.Така най-бързо ще освободим населяваната територия България.Но по никакъв начин да не се разрешава пушенето по кафенетата,,могат да се правят заговори и да се говори против правителството,,ако се съберат повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *