Пак ще плуваме сред лайна в пет курорта на морето

2

Пет курортни градчета все още нямат пречиствателни станции, обяви министър Нона Караджова. Тя беше във Варна да открие голям пречиствателен обект и спомена, че пет плажа няма да бъдат с чиста вода и това лято. Най-голямо струпване на туристи има в Созопол, но там станцията се строи от години и не е довършена.

Преди изборите се говореше, че кметът Панайот Рейзи е отклонил средствата, но понеже попадна в листата на ГЕРБ, въпросът спря да се коментира. Нейното построяване беше на първо място сред предизборните обещания, но така и нищо не се случи. За сметка на това кметът си купи нов служебен Мерцедес S класа.

Със същата скорост върви и строителството в Черноморец. Миналото лято инспектори едва не забраниха къпането в морето, но по необявени причини забраната се размина. Близо 15 години се говори за строежа на станция в Ахелой, обаче парите никога не достигат и тя остава на заден план. Отпадни води изтичат и в морето в Ахелой и Синеморец, където се намират най-чистите плажове, но не и най-чистата вода. На места отпадните води са заустени, но въпреки това отиват в морето. Градската канализация също се излива направо там. Това не стряска туристите и те на тълпи атакуват южните плажове. На въпрос към Нона Караджова опасно ли е е за здравето това, тя по соломоновски каза, че няма как морето да бъде по-чисто , когато в него се вливат фекалии, но правителството работи по въпроса. Как точно работи, министърката не уточни.

Големите курорти без пречиствателна станция изхвърлят отпадните си води директно в морето. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *